Mostarski ogranak HDZ-a BiH dodaje kako Klub vijećnika HDZBiH u Gradskom vijeću Grada Mostara i Gradski odbor HDZBiH Mostar najoštrije osuđuju organizatore, sudionike, ali i one koji koriste ovaj događaj za osobnu promociju.

”Očito komentari dva bošnjačka člana Predsjedništva nisu urodila plodom kako je očekivano, pa sada bošnjačka politika traži bilo kakav događaj kojeg mogu iskoristiti kao temelj za tezu o latentnom nacionalnom sukobu”, objavio je Gradski odbor HDZ-a BiH koji je osudio navijački vandalizam uz poruku da ”u gradu vrhunskih športaša nema mjesta nasilju i govoru mržnje”.

”Ono što nedostaje u ovoj konstrukciji kao što je nedostajalo i u svim drugim u posljednjih mjeseca dana plasiranim teorijama jesu organizirani akteri sa agendom odnosno sukobljene ili zaraćene strane koje imaju cilj. Ne vjerujemo da itko normalan može željeti, a pogotovo pokrenuti ili voditi rat danas, a još smo više uvjereni da navijačke skupine ne mogu biti pokretač nacionalnih sukoba danas. Vrijeme u kojem se preko organiziranih navijačkih skupina izražavalo nacionalno opredjeljenje je prošlo i jedino što proizlazi iz navijačkih nereda i sukoba je materijalna šteta i tjelesne ozljede, a nekad nažalost i gubitak života”, navodi se u priopćenju.

Mostarski ogranak HDZ-a BiH dodaje kako Klub vijećnika HDZBiH u Gradskom vijeću Grada Mostara i Gradski odbor HDZBiH Mostar najoštrije osuđuju organizatore, sudionike, ali i one koji koriste ovaj događaj za osobnu promociju.

”Pozivamo sve koji obnašaju bilo kakvu javnu dužnost da se suzdrže od licemjernih izjava i polovičnih informacija jer time ne doprinose rješavanju ovog i ovakvih incidenata kojih nažalost imamo ne samo na dvije obale Neretve nego u cijelom svijetu. Ako se želi sustavno riješiti pitanje navijačkih nereda onda se mora objektivno sagledati stvarno stanje, a ne paušalno iznositi poluinformacije i time svjesno štititi ili opravdavati podobne pojedince ili određene skupine, a osuđivati one druge. Pozdravljamo aktivnosti nadležnih institucije prije svega MUP HNŽ-a na poduzetim aktivnostima na rasvjetljavanju okolnosti i utvrđivanja odgovornosti onih koji su odlučili na ovakav način ispoljavati energiju na štetu svih žitelja Mostara”, navodi se.

Mostarski HDZ BiH kaže kako je potrebno utvrditi sve okolnosti koje su dovele do ovog i sličnih događaja kao i stvoriti preduvjete za preventivno djelovanje i sprječavanje ponavljanja sličnih događaja.

”Kvaliteta života i sigurnost žitelja grada Mostara mora biti imperativ svih koji obnašaju javne funkcije, a ne dezinformiranje, stvaranje razdora i narušavanje prilike koju grad Mostar danas ima s Mariom Kordićem”, naveo je mostarski HDZ BiH.

Izvor: Bljesak.info

error: Content is protected !!