USKOK je nakon provedene istrage zbog krijumčarenja migranata u utorak podigao optužnicu protiv Afganistanca i osmorice hrvatskih državljana.

Prvooptuženog Afganistanca tužiteljstvo tereti da je povezao ostale okrivljenike kako bi se okoristili nedozvoljenim prevođenjem stranaca preko hrvatsko-slovenske granice.

Nakon što je s nepoznatim osobama iz inozemstva dogovorio nedozvoljeno prevođenje većeg broja stranaca preko državne granice, Afganistanac je s trojicom suokrivljenika dogovorio da za 600 do 800 eura po osobi migrante preuzimaju i prevoze od hrvatsko-bosanske do blizine hrvatsko-slovenske granice.

Za prijevoz stranih državljana, koji su na neutvrđeni način prešli izvan legalnog graničnog prijelaza iz Bosne i Hercegovine u Hrvatsku, angažirani su ostali okrivljenici, dok posljednju dvojicu optuženih USKOK tereti da su sudjelovali u samo jednom prijevozu stranaca.

Osim toga, petookrivljenog terete i da je u kući u Maloj Buni držao preko 600 grama marihuane namijenjene daljnjoj preprodaji.

USKOK je u optužnici predložio određivanje istražnog zatvora protiv trojice okrivljenika.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!