Ravnatelj Uprave civilne zaštite Zapadnohercegovačke županije  Drago Martinović ocijenio je da se epidemiološko stanje na području te županije popravlja te da se u skladu s tim trendom može očekivati daljnje popuštanje restriktivnih mjera.

On je u izjavi za Fenu kazao kako je na području ŽZH-a trenutno oko 700 aktivnih slučajeva covida-19, što je upola manje u odnosu na prije dvadesetak dana kada je broj oboljelih bio na vrhuncu.

U skladu s poboljšanom epidemiološkom situacijom u ŽZH je prošloga tjedna skraćeno trajanje policijskog sata, pa je tako u toj županiji kretanje zabranjeno u vremenu od 23 do 5 sati ujutro.

– Mi smo u svakodnevnoj komunikaciji sa Zavodom za javno zdravstvo ŽZH. Ravnateljica Zavoda nam preporučuje mjere i mi se ravnamo prema tim preporukama i kao Stožer donosimo zapovjedi. Ako se ovakav povoljan trend nastavi nadamo se da će doći do novog popuštanja mjera – istaknuo je Martinović.

Zapadnohercegovačka županija jedina je u Bosni i Hercegovini dopustila povratak navijača na sportska borilišta, pa je tako za večerašnju utakmicu košarkaškog prvenstva između Širokog i Sparsa u prodaju pušteno deset posto kapaciteta dvorane na Pecari, odnosno 350 ulaznica.

Što se tiče imunizacije stanovništva ona na području ŽZH ide sporo kao i u ostatku države, a prema podacima Civilne zaštite u toj županiji do sada je cijepljeno oko tisuću i pol osoba, odnosno 1,6 posto stanovništva ŽZH.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!