U mrtvačnici Bijeli Brijeg u četvrtak je u kasnim poslijepodnevnim satima obavljena obdukcija tijela Agrona Keleraja (32) iz Mostara i njegovog četverogodišnjeg sina, E.K., koji su tragično stradali u rijeci Neretvi.

Kako nam je rečeno iz Tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije, utvrđeno je da je riječ o klasičnom utapanju, a na tijelima nema tragova nasilja, prenosi Dnevni avaz.

Prevrtanje vozila

Također, za ovaj portal je rečeno kako su pojedine ozljede na tijelima, najvjerovatnije, nastale usljed prevrtanja automobila. Također, uzeti su uzorci krvi koji će biti poslani na analizu kako bi se utvrdilo je li Agron Keleraj bio pod utjecajem droga ili alkohola.

Iz Tužiteljstva HNŽ su, do izvlačenja terenca Isuzu iz rijeke Neretve, koje će biti obavljeno u narednim danima, nakon što se osiguraju neophodni uvjeti za to, s obzirom na činjenicu da se radi o izuzetno nepristupačnom terenu, naredili poduzimanje i drugih neophodnih istražnih radnji.

Kelerajev mobitel koji je pronađen u nedjelju, dan od njegovog nestanka, na kružnom toku prije Avijatičarskog mosta, poslan je na vještačenje u Federalnu upravu policije.

Iako su okolnosti ove užasne tragedije i dalje nepoznati, ipak, istražitelji su do sada došli do saznanja da je Keleraj bio sklon brzoj vožnji i izvođenju raznih egzibicija automobilima. Terenac kojim je nastradao, kako nam je rečeno, kupio je svega nekoliko dana prije tragedije.

Izjave svjedoka

Prema izjavama svjedoka, terenac je „isprobavao“ i na nekim stepenicama u naselju Rodoč u blizini njegovog ugostiteljskog objekta „Roki“ iz kojeg se sa sinom u protekli petak u 18 sati i udaljio u automobilu. Također, jedan svjedok je kazao da ga je dan prije tragedije vidio, upravo, na obali rijeke Neretve na lokalitetu Čekrk, gdje je „isprobavao“ vozilo.

Na tom mjestu su istražitelji i uočili tragove automobila i, za sada, pretpostavljaju da je „startao“ vozilom, nakon čega je izgubio kontrolu nad upravljačem i sletio u Neretvu, čiji je vodostaj , tijekom petka i subote bio znatno veći. Ronioci koji su izvukli njegovo tijelo u utorak uočili su da je prednje vjetrobransko staklo razbijeno, a primijetili su i udubljen krov što je, vjerovatno, posljedica prevrtanja automobila.

/HMS/

error: Content is protected !!