Međugorje će se priključit listi od 30 drugih svetišta iz cijeloga svijeta iz kojih će se od 1. svibnja mjesec dana moliti za okončanje pandemije koronavirusa, a početak i završetak ovoga molitvenog maratona će predvoditi papa Franjo.

Kako je izvijestio Informativni centar Mir iz Međugorja, svakoga dana u svibnju će se moliti krunica za kraj pandemije u okviru molitvenoga maratona čija tema glasi “Crkva se svesrdno moljaše Bogu”.

Inicijativu je na poticaj pape Franje organiziralo Papinsko vijeće za promicanje nove evangelizacije, a na poseban će način uključiti svetišta u cijelom svijetu kako bi bili “promicatelji molitve krunice među vjernicima, obiteljima i zajednicama”. Prvoga će dana, 1. svibnja, molitveni maraton započeti papa Franjo, a on će ga i zaključiti 31. svibnja, piše Jabuka.tv.

Molitva krunice prenosit će se izravno na službenim medijskim kanalima Svete Stolice svakoga dana u 18 sati, a zajednička krunica za cijeli svijet će se u Međugorju moliti u subotu 15. svibnja.

Informativni centar Mir u Međugorju navodi kako je još prošle godine Sveti Otac vjernicima napisao pismo pozivajući ih da tijekom svibnja ”ponovno otkriju ljepotu molitve krunice” u vlastitom domu. “Ustrajni i složni u molitvi, zajedno s Marijom”, bila je tema molitve krunice koju je prošle godine 30. svibnja, uoči blagdana Duhova, papa Franjo predvodio iz Lurdske spilje u Vatikanskim vrtovima. Tada je videovezom bio povezan s brojnim marijanskim svetištima i mjestima molitve sa svih kontinenata, a u tu se molitvu videovezom iz crkve sv. Jakova uključilo i Međugorje.

Vjernici su pozvani sudjelovati u svakodnevnoj molitvi krunice za kraj pandemije tijekom svibnja, mjeseca koji je tradicionalno posvećen Djevici Mariji. Uz Međugorje, u organizaciji Papinskog vijeća za promicanje nove evangelizacije, molitve će biti organizirane i iz najpoznatijih svjetskih svetišta poput Fatime, Lourdesa ili Guadalupea.

/HMS/

error: Content is protected !!