Članovi Hrvatske republikanske stranke donirat će aparat za visokoprotočnu terapiju kisikom bolnici u Novoj Biloj, javlja HMS.

-Budući da smo imali dosta poziva od strane naših ljudi iz Središnje Bosne koji su nam govorili o iznimno složenim uvjetima rada s kojim se suočava medicinsko osoblje bolnice Fra Mato Nikolić u Novoj Biloj u dijalogu s vodstvom bolnice ponudili smo svoju pomoć i podršku, kažu u HRS-u.

I tako se, dodaju, rodila ideja o nabavci stroja za visokoprotočnu terapiju kisikom, koji je neka vrsta zadnje crte obrane pacijenata između obične terapije kisikom i stavljanja na respirator, kao zadnje opcije. Kapa do poda djelatnicima ove bolnice u upravljanju okolnostima ove korona krize, kažu republikanci

U nekoliko dana su organizirali internu akciju prikupljanja sredstava za nabavku aparata. Istovremeno obavještavaju sve svoje članove i simpatizere iz cijele BiH, koji su u akciji sudjelovali da su danas novci prebačeni na račun bolnice u Novoj Biloj kako bi se nabavio aparat. Narudžba je, kažu, već odrađena prije nekoliko dana.

Posebno ističu činjenicu da, kad su doznali za ovu akciju, u njoj su sudjelovali i pojedini građani Središnje Bosne koji nemaju veze s HRS-om.

-Zahvaljujemo se osoblju bolnice Fra Mato Nikolić na svemu što svakodnevno rade kako bi posljedice ove epidemije bile što manje i lakše. Reći će oni, samo radimo svoj posao, ponavljamo i ovim putem: nije istina! U okolnostima krajnje nestručnog i traljavog upravljanja korona krizom od strane vladajućih struktura, zdravstveno osoblje su i liječnici, i epidemiolozi, i Vlada, i Parlament, i sve drugo. Čast nam je bila odraditi ovu akciju!, navodi se u priopćenju HRS-a.

/HMS/

error: Content is protected !!