Na zatvorenome dijelu sjednice Vlade RH u četvrtak, dr. Špiro Janović imenovan je državnim tajnikom u Ministarstvu hrvatskih branitelja, priopćeno je iz Vladine Službe za odnose s javnošću.

Donesen je niz kadrovskih odluka

Mario Demirović imenovan je ravnateljem Carinske uprave u Ministarstvu financija, s danom 29. travnja 2021., na vrijeme od pet godina temeljem provedenog postupka po objavljenom javnom natječaju.

Zbog isteka mandata razriješeni su predsjednik, članovi i tajnica Vijeća za sustav unutarnjih kontrola u javnom sektoru: Zdravko MarićAnte MatijevićZvonko Šakić, Ivan KlešićIvan MalenicaNataša TramišakGoran PaukŽeljko TurkBoris TušekMelita ŠtrbićKrešimir ParatŽeljko Novaković, Sunčica BajićMarijan DilberovićDanijela StepićNiko Raič te Nikolina Bibić.

Novim predsjednikom po položaju je imenovan Zdravko Marić, članovima Ante Matijević, Ivan Klešić, Ivan Malenica, Nataša Tramišak, Goran Pauk, Željko Turk, Boris Tušek, Melita Štrbić, Krešimir Parat, mr.sc. Željko Novaković, Sunčica Bajić, Marijan Dilberović i Niko Raič, te tajnicom Nikolina Bibić.

Razriješeni su dosadašnji te imenovani novi članovi upravnih vijeća zdravstvenih ustanova.

Tako je razriješen član Upravnog vijeća Opće bolnice “dr. Josip Benčević”, Slavonski Brod, Saša Miroslavić, a novom članicom imenovana je dr. Marija Bubaš.

U Općoj bolnici i bolnici branitelja Domovinskog rata Ogulin razriješen je Domagoj Trupeljak, a imenovana Vera Katalinić-Janković.

U Općoj bolnici Dubrovnik razriješena je Edita Burčul, a imenovana Sibila Žabica.

U Općoj bolnici Zadar razriješen je Stipe Bjeliš, a imenovan dr. Silvio Bašić.

U Općoj bolnici Šibensko-kninske županije razriješen je dr. Joško Mitrović, a imenovan dr. Mario Zovak.

U Specijalnoj bolnici za plućne bolesti razriješen je dr. Srećko Marušić, a imenovan dr. Aleksandar Racz.

 U Naftalanu, Općoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju, razriješena je Emanuela Herceg, a imenovana Jasminka Hlupić.

U Specijalnoj bolnici za ortopediju i rehabilitaciju “Prim. dr. Martin Horvat” Rovinj razriješen je dr. Mate Car, a imenovan Miljenko Depolo.

U Lječilištu Topusko razriješena je Emanuela Herceg, a imenovan Vedran Kranjčević.

Na zatvorenome dijelu sjednice Vlada je utvrdila stajališta Republike Hrvatske za sastanak ministara nadležnih za razvoj (FAC Development), 29. travnja. S obzirom da je riječ o pregovaračkim pozicijama koja će Hrvatska tek zastupati prema drugim državama članicama na sastanku Vijeća, tako se, kao i u drugim slučajevima kada je riječ o pregovaračkim pozicijama, ona prethodno ne objavljuju, navodi se u priopćenju.

Također, utvrđen je Intervencijski podnesak Republike Hrvatske u predmetu pred Sudom Europske unije, kao i Pisano očitovanje Republike Hrvatske na zahtjev za donošenje mišljenja u predmetu pred Sudom Europske unije. Sadržaj očitovanja podnesenih u sudskom postupku pred Sudom Europske unije, prije objave presude Suda javno se ne objavljuje.

Vlada je usmeno izviještena o stanju iskorištenosti sredstava Europskih i strukturnih fondova u RH priopćila je Vladina Služba za odnose s javnošću.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!