Od idućeg tjedna, od ponedjeljka 3. svibnja nastava će krenuti redovito u svim osnovnim školama svakodnevno na području ŽZH. Dakle, svi učenici u osnovnim školama koji su dosada pohađali nastavu svako drugi dan, od ponedjeljka idu u školu svaki dan.  Osim učenika osnovnih škola, u svakodnevnu nastavu se vraćaju i učenici srednjih škola, potvrdila je ministrica obrazovanja, znanosti kulture i športa ŽZH Ružica Mikulić. Također je istaknula da je u našoj županiji u ponedjeljak, 3. svibnja radni dan. Dakle, nema pomicanja praznika sa subote i nedjelje na ponedjeljak. “U našoj županiji se praznici ne prenose s jednog dana na drugi, što znači da je praznik sutra, a u ponedeljak radni dan”, kazala je ministrica Mikulić.

Nastava će se odvijati redovito pod uvjetom da se i dalje poštivaju smjernice koje se tiču kontinuirane edukacije nastavnog osoblja i djece, provođenja mjera dezinfekcije i ventilacije prostorija i sprječavanja grupiranja razreda  prilikom dolaska odnosno odlaska iz škole. I dalje se ne preporučuje održavanje roditeljskih sastanaka u većim grupama, kao ni organiziranje ekskurzija.

Trajanje nastavnog sata će i dalje biti 40 minuta kako bi škole imale dovoljno vremena za odraditi potrebnu dezinfekciju i ventilaciju učionica.

Kako su ove odluke o nastavi bazirane na trenutnoj epidemiološkoj situaciji tako su i podložne promjenama ukoliko se epidemiološka situacija pogorša ili poboljša.

Radio Ljubuški

error: Content is protected !!