Dom zdravlja Čitluk će od utorka, 04. svibnja 2021. godine, pružati usluge komercijalnog testiranja na SARS-Cov-2.

U ponudi su brzi antigenski testovi na prisustvo SARS-Cov-2.

Brzi antigenski testovi će se raditi na osobni zahtjev ili u svrhu putovanja u inozemstvo, odnosno u zemlje EU. Test kojim će se raditi ova testiranja se nalazi na Zajedničkoj listi brzih antigenskih testova koje međusobno priznaju države članice EU.

Uzorci će se uzimati svakim radnim danom od 11 do 12 sati iza Doma zdravlja Čitluk, dok će se nalazi odnosno potvrda zdravstvene ustanove s rezultatima testiranja moći preuzeti isti dan od 12:30 sati na šalteru trijaže na ulazu u Hitnu medicinsku pomoć.

Test za prelazak granice vrijedi 48 sati od vremena uzimanja uzorka.

Na testiranje se nije potrebno naručivati.

Sve osobe na testiranje moraju ponijeti važeći identifikacijski dokument sa slikom (osobna iskaznica, putovnica, i dr.).

Ukupna cijena brzog antigenskog testa u Domu zdravlja Čitluk je 32 KM.

Korisnici ovih usluga uplate mogu izvršiti prilikom samog testiranja ili prethodnom uplatom na transakcijski račun Doma zdravlja Čitluk broj: 3381202200138492 otvoren kod UniCredit Bank d.d. Mostar.

PCR testiranja se nastavljaju i dalje raditi u standardnim terminima i po ustaljenim procedurama, odnosno uz uputnicu obiteljskog liječnika u slučaju sumnje ili razvoja tipičnih simptoma COVID-19.

Izvor:brotnjo.info

error: Content is protected !!