Muškarac (42) izrešetao je hicima iz pištolja u Beču majku dvoje djece iz Srbije (35), inače svoju bivšu partnericu, prenose austrijski mediji.

Poslije krvavog pira, sjeo je u dvorište zgrade na klupu i pio votku kao da se ništa nije dogodilo. Tragedija se dogodila prošlog četvrtka, oko 20 sati, u stanu žrtve, u bečkom naselju Brigetanau. Stravičan prizor zatekao je mještane ovog naselja, koji su i pozvali policiju.

– Muškarac je upao u stan bivše partnerice i pucao joj u nogu i glavu. Teško povrijeđena žena uspjela je doći u dvorište stambenog kompleksa, gdje su joj susjedi  priskočili u pomoć. Nažalost, po prijemu u bečku bolnicu nesretna žena je preminula – navodi austrijski portal “heute.at“ i dodaje da u zgradi žive i rođaci ubijene žene.

Jedan od svjedoka je vidio ženinog bivšeg partnera kada je ušao u stan, a zatim je čuo i pucnjeve. Ono što je dodatno šokiralo javnost je to što je osumnjičeni poslije krvavog pira mirno napustio stan i sjeo na klupu u dvorištu i pio votku dok nije izgubio svijest.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!