Hrvatska i Mađarska potvrdile su u srijedu uzajamno priznavanje i prihvaćanje potvrda o cijepljenju protiv COVID-a, neovisno o tome koje je cjepivo upotrijebljeno, priopćilo je Ministarstvo vanjskih i europskih poslova (MVEP).

Danas su Ministarstvo vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske i Ministarstvo vanjskih poslova i trgovine Mađarske razmjenom diplomatskih nota potvrdili uzajamno priznavanje i prihvaćanje potvrda o cijepljenju protiv COVID-19, navodi MVEP.

Ističe da se potvrde o cijepljenju, koje izdaju mjerodavna tijela RH, odnosno mjerodavna tijela Mađarske, uzajamno priznaju i prihvaćaju neovisno o tome koje je cjepivo upotrijebljeno.

Građani dviju zemalja uz te potvrde moći će ući u drugu državu bez ograničenja, obvezne samoizolacije ili uz predočenje negativnog testa, te će u drugoj državi uživati ista prava, izuzeća i pristup uslugama koje druga država priznaje svojim građanima koji posjeduju nacionalnu potvrdu o cijepljenju, u skladu s primjenjivim nacionalnim propisima.

Mađarska vlada je izmijenjenom odlukom 1. svibnja 2021. omogućila priznavanje negativnih PCR testova obavljenih u Republici Hrvatskoj za putovanje u Mađarsku.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!