Haris Vranić, ministar zdravstva Županije Sarajevo, rekao je novinarima da 13 anesteziologinja koje su dale otkaz u jednom danu na KCUS-u su jedne od najiskusnijih u ovoj zdravstvenoj instituciji.

Vranić je odgovarajući na pitanja novinara govorio o mogućim razlozima otkaza – odnosno da li je to vezano za slučaj respiratori koji su nabavljeni posredstvom tvrtke Srebrena malina.


“Je li vezano za respiratore – ne znam. Morate to pitati njih. Poštujući njihove stavove, oni su odlučili da oni neće ni o čemu govoriti osim putem svog pravnog zastupnika”, kazao je Vranić.

“Je li u korelaciji sa uvjetima rada u respiratornom centru KCUS-a, sami zaključite, ako je sve počelo od onog čuvenog pisma”, rekao je Vranić, prenosi N1.

Ministar je kazao da će se u narednim danima izvršiti i optimizacija uvjeta u COVID dijelu Opće bolnice Abdulah Nakaš u Sarajevu.

Podsjećamo, Forto je kazao da 13 anesteziologinja prelazi u Opću bolnicu. Vlada ŽS će riješiti pravni status anesteziologa prelaskom u Opću bolnicu. Zavod će osigurati sredstva Općoj bolnici za plaće.

Zatražena je i hitna smjena rukovodstva KCUS-a.

“Ne mislim da se 13 anesteziologa na ovaj korak odlučilo iz hira, morate imati debele razloge, menadžment će morati da se zapita i preustroji prema onome što im je ostalo”, kazao je Vranić.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!