U petak, 7. svibnja 2021. godine održan je sastanak ministra gospodarstva Županije Zapadnohercegovačke, Daria Sesara s ravnateljem Federalnog agro-mediteranskog zavoda, Markom Ivankovićem i koordinatorom projekta „Analiza mogućnosti uspostave kratkih lanaca opskrbe hranom i digitalna tržnica“, Perom Mandićem.

Prezentirane su cjelokupne aktivnosti koje su realizirane u sklopu spomenutog projekta koje su se odnosile na analizu proizvodnog potencijala OPG-ova koja je bila podloga za uspostavu kratkog lanca opskrbe hranom, te uspostava online prodaje poljoprivredno-prehrambenih proizvoda proizvedenih na Obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima. Očekivani rezultati ovog projekta su povećanje online prodaje poljoprivrednih proizvoda i uspostava baze podataka proizvodnih potencijala Obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava u Županiji Zapadnohercegovačkoj.

Ministar Sesar je naglasio važnost konstante podrške radu malih poljoprivrednika i njihovih obiteljskih gospodarstava, što je ministarstvo radilo do sada te će s istim nastaviti i u narednom periodu.

Upute za preuzimanje mobilne aplikacije

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!