Izraelski premijer Benjamin Netanyahu rekao je američkom predsjedniku Joeu Bidenu da se Izrael trudi da u njegovim napadima ne stradaju nevini ljudi.

Netanyahu je Bidenu kazao da Izrael “čini sve kako ne bi ugrozio” ljude koji nisu uključeni u njegove borbe s Hamasom i drugim skupinama u Gazi.

Prema navodima Netanyahuovog ureda, izraelski premijer je rekao Bidenu da su “neuključeni evakuirani” iz područja u Gazi u kojem je bilo sjedišta medija, uredi i stanovi, a koje je uništeno ranije tijekom dana u izraelskom zračnom napadu.

Dvanaesterokatnica u Gazi s uredima medijskih kuća, katarske televizije Al-Jazeere i novinskih agencija Associated Press te France Presse srušena je izraelskim projektilima.

– Premijer Netanyahu zahvalio je predsjedniku na potpori Sjedinjenih Država u vezi našeg prava na obranu – priopćeno je.

Ured palestinskog predsjednika Mahmuda Abasa objavio je da je i on  razgovarao s Bidenom.

– Abas je primio “važan” poziv američkog predsjednika – rekao je Abasov glasnogovornik. Riječ je o prvom telefonskom razgovoru dvojice čelnika otkako je Biden preuzeo dužnost u siječnju. Tema razgovora bile su žestoke borbe između Izraela i palestinskih militantnih skupina u Pojasu Gaze.

Glasnogovornik ureda palestinskog predsjednika Nabil Abu Rudeina rekao je za agenciju France presse da je razgovor bio “važan” ali nije ulazio u pojedinosti njegova sadržaja.

Biden je na područje sukoba poslao izaslanika kako bi pomogao smiriti situaciju.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!