Medicinska sestra koja se na intenzivnoj njezi brinula za britanskog premijera Borisa Johnsona dok se borio s bolešću COVID-19 dala je otkaz. Prema medijskim člancima, bila je nezadovoljna načinom na koji vlada tretira zdravstvene djelatnike.

Sestra Jenny McGee, podrijetlom s Novog Zelanda, bila je jedna od dviju sestara koje je Boris Johnson pohvalio zbog njihove brige za njega dok je u travnju prošle godine bio u londonskoj bolnici sv. Tome, kada je kazao da mu je zdravstveni sustav spasio život.

No McGee je sada dala otkaz, kritizirajući svojeg bivšeg pacijenta i njegovu vladu zbog načina na koji tretira zdravstvene djelatnike, objavio je u utorak Guardian.

– Ne poštuju nas niti nas plaćaju koliko zaslužujemo. Dosta mi je. Dala sam otkaz, rekla je za dokumentarac televizijske postaje Channel 4 TV koji će biti objavljen 24. svibnja. 

Guardian navodi da je McGee govorila o kritiziranom vladinom prijedlogu da se zdravstvenim djelatnicima povisi plaća za 1 posto, što su Johnsonovi politički protivnici i sindikati ocijenili uvredljivim.

Johnsonov ured nije komentirao napise lista, ali je poručio da će britanska vlada “učiniti sve što je u njezinoj moći da podrži” zdravstvene djelatnike.

– Jako smo zahvalni za skrb koju zdravstveni djelatnici pružaju, osobito u pandemiji. Zato su izuzeti iz zamrzavanja plaća u cijelom javnom sektoru koje je uvedeno zbog teške gospodarske situacije izazvane pandemijom, kazala je glasnogovornica vlade. 

Bolnica sv. Tome objavila je priopćenje u ime sestre McGee u kojem ona navodi da se raduje skorom nastavku karijere u medicini na Karibima, prije čega će se odmoriti kod kuće na Novom Zelandu.

– Nakon najteže godine u karijeri odmaknut ću se od britanskog zdravstva, ali nadam se da ću se u budućnosti vratiti, izjavila je McGee.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!