Zamjenik predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Dragan Čović primio je danas u oproštajni posjet veleposlanicu Republike Slovenije u BiH Zoricu Bukinac. Dužnosnici su razgovarali o odnosima BiH i Republike Slovenije, kao i o aktualnoj političkoj situaciji. Čović je pozdravio kontinuiranu potporu koju Republika Slovenija pruža institucijama BiH na putu ka euroatlantskim integracijama, naglasivši kako je u BiH važan dijalog koji bi potaknuo nužne reforme.

– Predstavnici hrvatskog naroda u tijelima vlasti opredijeljeni su za žurne reformske procese, uz potpuno uvažavanje presuda Ustavnog suda BiH i Europskog suda za ljudska prava, kako bi se omogućilo legitimno predstavljanje svih triju konstitutivnih naroda, kao i otklanjanje svih drugih diskriminacija kroz ograničene ustavne promjene, koje će BiH približiti Europskoj uniji i NATO savezu – kazao je Čović.

Također, Čović je naglasio dobre bilateralne odnose Bosne i Hercegovine i Republike Slovenije, ističući važnim i slovensko šestomjesečno predsjedanje Vijećem Europske unije. U tom svjetlu, izrazio je nadu da će europske integracije BiH i cijelog zapadnog Balkana biti važno pitanje predsjedanja. Veleposlanica Bukinac istaknula je da će Republika Slovenija i dalje pružati potporu Bosni i Hercegovini i svim nužnim reformskim procesima na putu BiH ka Europskoj uniji, priopćeno je iz PSBiH. 

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!