– Finale Lige prvenstva uvijek je nešto posebno, velika prilika osvojiti najveći trofej koji postoji za sve nas u klupskom nogometu, rekao je Ivan Rakitić uoči večerašnjeg finala između Chelsea i Manchester Cityja.

– Bit će interesantno vidjeti kako će Pep Guardiola pripremiti momčad. Uvjeren sam da će Chelsea biti spreman, imaju trenera koji je lani izgubio veliko finale i ima puno iskustva. Utakmicu se odlučiti mali detalji, ali neka pobijedi bolji, istaknuo je. 

Osvrnuo se i Matea Kovačića koji će večeras  s Chelseajem probati doći do naslova.

–  Mateo je napravio velike korake zadnje dvije godine u Chelseaju. Fantastičan je igrač koji igru razumije na jedan drugačiji način i drago mi je vidjeti kako se uklopio u igru novog trenera. On može voditi Chelsea i sigurno će voditi Hrvatsku još mnogo godina. Uz njega sam i želim mu puno sreće da bude uspješan, rekao je Rakitić.

Prokomentirao je i Europsko prvenstvo.

– Mislim da će ovaj EURO biti jak i zahtjevan jer će igrači morati putovati diljem Europe i to je nešto novo i drugačije, rekao je dodavši kako smatra francusku momčad s najvećom kvalitetom. Siguran sam da će biti spremna i Njemačka, Španjolska, Italija, a nadam se da i Hrvatska može opet odigrati sjajan turnir. Siguran sam da ćemo vidjeti puno iznenađenja, rekao je. 

Kad je riječ o Hrvatskoj, istaknuo je kako moramo ići korak po korak jer je grupa jako teška i neugodna.

– Bit će interesantno vidjeti kako ćemo otvoriti Euro protiv Engleske, bit će to teška utakmica. Najbitnije je proći skupinu i ne razmišljati predaleko, naglasio je.

Dodao je da će pratiti kao najveći navijač sve naše utakmice, te da je uvjeren da će izbornik Zlatko Dalić pripremiti momčad na najbolji mogući način.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!