Svi ljubitelji avanture svoju žeđ za adrenalinom mogli su utažiti protekla tri dana na Ljubuški outdoor festivalu koji je ponudio mnoštvo sadržaja – od biciklističkih i trkačkih utrka do zanimljivog natjecanja letača paraglidera.

Natjecateljske discipline je pratio bogat popratni program – organizirani su večernji koncerti uz DJ-eve pa se tako plesalo i zabavljalo do kasno u noć, na platou iznad vodopada Kravica bilo je postavljeno mnoštvo štandova na kojima su se predstavljale udruge suorganizatori, bila je organizirana radionica iz streličarstva, planinarski izlet na Vrlosinj, najviši ljubuški vrh, umjetna stijena za penjanje na Kravici je oduševila najmlađe.

Organizatori su se uistinu potrudili, karavana autobusa i Pinzgauera je prevozila natjecatelje diljem Ljubuškog kako bi stigli na sve aktivnosti, tako da su mnogobrojni  posjetitelji otišli iz Ljubuškog prepuni lijepih dojmova.

Upravo to je bio i cilj organizatora. Kako je već na samom službenom otvaranju u Kulturnom centru Ljubuški istaknuo gradonačelnik Vedran Markotić željeli su pokazati što sve Ljubuški nudi u turističkom smislu.

Ideja cijele priče je bila da se brendira Ljubuški i predivni krajolik, a posjetitelji su svoje uzbuđenje dijelili na društvenim mrežama tako da je iz Ljubuškog odaslano mnoštvo videa i fotografija, što je odlična reklama za potencijalne turiste.

Što se tiče samog programa, sve je počelo u petak svečanim otvaranjem i tribinama u Kulturnom centru Ljubuški. Na tribinama su se mogla čuti predavanja i razmišljanja poznatih lica iz sfere outdoor aktivnosti, govornici su bili Žarko Bilić, Danijela Madžar, Tomislav Radić, Žana Marijanović, Andrej Vištica, Zdravo Alilović, Stanko Zlopaša, Toni Zorić i Vjeko Gašpar.

Nakon ovog svečanog dijela, već sutradan krenule su uzbudljive natjecateljske discipline. Subota je bila rezervirana za natjecanje pilota paraglidera koji su danima nervozno iščekivali ovaj dan i nadali se povoljnom vjetru. Na vremenske prilike se ipak nije moglo utjecati, većinu dana je puhao sjeverni vjetar, tako da je natjecanje kasnilo i bilo je u par navrata odgađano, no uporni piloti se nisu dali smesti, dočekali su povoljne uvjete te su održali letove. Gledatelji koji su se okupili na sletištu u Ljubuškom polju uistinu su imali što za vidjeti. Bilo je tu i opasnih vratolomija u zraku i susprezanja daha prilikom opasnih slijetanja, tako da su ljubitelji adrenalina mogli biti zadovoljni. Na sletištu su se posjetitelji mogli okušati i u streličarstvu, uz nezaobilaznu glazbu, piće i roštilj.

U subotu su održane i trkačke discipline. Mnoštvo trkača iz čitave BiH i šire je pristiglo u Ljubuški, bilo je tu i renomiranih trkačkih imena, kao što su Andrej Vištica, Lucija Kimani Mwahiki-Marčetić, Zoe Hammil, Ante Pokrajčić…  Sveukupno se u dvije kategorije natjecalo oko 300 trkača i to na utrci “Dva slapa” dugoj 21.1km i utrci “Scunactikus” na 10 km. Subotnje utrke je obilježilo sparno vrijeme i visoka temperatura. Staza “Dva slapa” je bila nešto između traila i ceste, tako da su trkači morali uistinu davati sve od sebe. Da sve prođe u najboljem redu brinuli su se GSS-ovci, Hitna pomoć i policija koji su bili raspoređeni diljem grada, a na kraju je sve uspješno završilo. U subotu je organiziran i bogat trkački program za djecu tako da su u LJOF-u mogle uživati sve generacije.

Sve rezultate utrka pogledajte OVDJE.

https://app.gb3timing.com/ljubuski_outdoor

Na platou iznad Kravice posjetitelji su se u subotu navečer zabavljali uz glazbeni program, dan je završio uz ples i zabavu.

Nedjelja je bila zadnji dan LJOF-a, a ovaj dan bio je rezerviran za biciklističke utrke.  Oko 200-tinjak biciklista je krenulo sa vodopada Koćuša te su se natjecali u dvije utrke. „Stipe“ je bila utrka dužine 41 kilometar i bila je malo zahtjevnija, dok je druga utrka bila Mara duljine 21 kilometar i ona je bila namijenjena za one koji su željeli uživati u prekrasnom krajoliku, a da se pri tom ne umore baš puno.

„Bilo je impresivno vidjeti preko 200 ljudi na startu i jako mi je drago da se ovo održalo u Ljubuškom“, prokomentirao je na kraju Josip Ramljak iz Biciklističkog kluba Ljubuški.

Festival je završen u nedjelju kada su na plato iznad Kravice stigli rukometaši Izviđača i nogometaši NK Ljubuški koji su tamo uz bakljadu i pjesmu proslavili naslove prvaka te su tako i oni dali svoj pečat ovom događaju.  

Ivan Herceg / Radio Ljubuški

error: Content is protected !!