Glorija Ivanković (25) iz Ljubuškog oduvijek je znala da se želi profesionalno baviti fotografijom, nakon dugogodišnjeg rada za druge, pokrenula je svoj Instagram profil za profesionalno fotografiranje i tako postala primjer žene koja slijedi svoje snove.

Svojom hrabrošću i odlučnošću, Glorija se dokazala kao primjer drugim mladim ženama kako je moguće u isto vrijeme školovati se, ali i zarađivati radeći ono što zaista voliš.

Kako kaže, za razliku od većine članova svoje obitelji koji se bave glazbom, ona se od malenih nogu zanimala za fotografiju.

Počela je raditi već kao dvadesetogodišnjakinja kada se zapošljava u jednom foto-studiju i usavršava umijeće fotografiranja.

Prisjećajući se prvog angažmana, Glorija kaže kako su je odmah „bacili u vatru“.

„Odmah u vatru, odmah sama u svatove. Spremila sam se kao gost, a ne kao fotograf, na kraju došla kući mokra sa žuljevima“, prisjeća se Glorija svojih profesionalnih početaka.

S vremenom je „ispekla zanat“, te se prosincu 2020. osamostaljuje i osniva Barocco fotografiju.

Najprije je htjela svoj posao nazvati Perla, ali kako već postoje tvrtke sličnih naziva opredijelila se za naziv Barocco. Tim nazivom je htjela u svoj posao ugraditi i ljubav prema umjetnosti što ujedno i studira.

Ističe da joj je najdraže umjetničko razdoblje barok, a kako barocco ima značenje bisera nepravilnog oblika, ime se savršeno uklopilo jer, kako Glorija kaže, „neka bude biser“.



Govoreći o onome čime se bavi, Glorija kaže da je fotografiranje čista umjetnost. Pri radu veliku pažnju pridaje detaljima, kutu slikanja, pozi te ističe kako su bitan faktor mašta i kreativnost.

„Uostalom, uz oko za detalje i talent, finalni proizvod plod je truda i vremena koje svakodnevno ulažem“ opisuje ona.

Fotografiranje svadbi joj je danas glavni dio posla.

„Uvijek postoji taj neki strah i trema kako će sve ispasti, dugi su radni sati kroz noć, ali kroz sve godine rada se navikneš na sve vrste raspoloženja mladenaca i naučiš kako se nositi s njima cijeli dan. Vremenom zamijeniš dan i noć i nemaš problema raditi s tolikom satnicom“, kaže Glorija.

Osim svadbi i krštenja fotografira još i rođendane, sudbena vjenčanja, obiteljske fotografije i slične svečane događaje.

O pokretanju svog posla kaže kako je to bio pomalo strašan potez.

Navodi kako je tijekom rada u studiju njen privatni rad često zaostajao, jer nije mogla uskladiti sve obaveze.

„Studio mi je uvijek bio prioritet jer sam tu radila i tu sam najviše posvetila svog vremena i truda, stoga je moj privatni rad često zaostajao. Mnogi koji su znali čime se bavim potaknuli su me da se odvažim osamostaliti u cijelosti, posebice uz nagovore jednog kolege i muža koji mi je govorio da se oslobodim. Također, činjenica da se ne moram nikomu prilagođavati i imam mogućnost organizirati si sama vrijeme me potaknula na ovaj korak“, ističe Glorija.

Nakon što je pokrenula Barocoo kaže da su reakcije poznanika izuzetno pozitivne.

„Bio je to pomalo strašan, ali i hrabar potez koji je zahtijevao mnogo odricanja i truda ali se na kraju uvelike isplatio jer se ipak bavim onime što volim“, poručila je za kraj Glorija.

Autorica: Ruža Čalaga

error: Content is protected !!