Ustrajnost i kreativnost su ponekad dovoljne za uspjeh u borbi protiv nezaposlenosti, naravno uz malo sreće.

Jedan od takvih primjera su sestre Marija i Magdalena Brbor koje su za vrijeme pandemije pokrenule svoj vlastiti brend “Filotea” handmade. One izrađuju razne darove ručne izrade i prodaju ih preko interneta.

Dugo su razmišljale koje bi ime odabrale, no kako navode „Filotea“ znači Bogu mila, ona koja radi za Boga, jer sve što rade nastaje iz ljubavi pa im se taj naziv učinio prikladnim.

Iako je pandemija mnogima promijenila brojne planove, djevojke ističu kako je njih zapravo potaknula.

“Projekt je započeo nekako s početkom korone. Nismo bile sigurne hoćemo li biti u mogućnosti raditi sezonu zbog novonastale situacije što je bio još jedan od poticaja da krenemo u nešto novo, no sada vidimo da je stvarno vrijedilo pokušati”- ističu sestre Brbor.

Također, navode kako su uvijek voljele u poklone unijeti nešto svoje, a uz to su shvatile da uvijek više znači poklon u koji je uloženo vrijeme i ljubav.  
Tako su pokloni za obitelj i prijatelje s vremenom prerasli u radionicu.

“Za ideju su zaslužni naši prijatelji i braća koji su nas već duže vrijeme poticali da pokrenemo nešto ovakvo. Dodatni vjetar u leđa svakako su bile reakcije nama dragih ljudi na poklone koje smo za njih osmislili. Odlučile smo se ohrabriti i okušati u izradi takvih poklona i za druge” – govore sestre.

Ono čime se još posebno ponose je i činjenica da je apsolutno svaki komad iz njihove male, kreativne radionice personaliziran.

“U ponudi imamo sve vrste poklona od papira, počevši od zlatoveza, quillinga, fotoalbuma, boom kutija, poklon kutija iznenađenja u više oblika i kutija na katove, do 3D igračaka, čestitki, zahvalnica i uspomena povodom krštenja, pričesti, krizme, kumstva, promocija i sličnih prigoda”,  kazale su.

Trenutno im je primarni cilj raditi proizvode koje sada nude te, s vremena dodavati neke nove ideje, no povratne informacije ih potiču da nastave s svojim radom, te da se trude.

Ističu da na samom početku nisu mogle ni zamisliti da bi se jedna jednostavna kreativna ideja mogla razviti u nešto ovakvo.

Autorica: Gordana Ilić

error: Content is protected !!