Samo tjedan dana prije početka Europskog prvenstva u nogometu sasvim je jasno kako su potrebni rezovi u ovoj reprezentaciji Hrvatske koja nije ni sjena onoj od prije tri godine kada smo bili viceprvaci svijeta. Posve je jasno da je prekasno za radikalne poteze, ali je također jasno da smo sinoć u posljednjoj pripremnoj utakmici protiv Belgije izgubili 1:0.


Sportski novinar Ivo Mikuličin rekao je da se moramo pomiriti da to nije ista momčad kao momčad iz Rusije.

– Prije dva dana gledao sam snimku utakmice Hrvatska – Engleska iz Rusije. To je rat svjetova i ova momčad nije ni kvalitetom, ni funkcionalnošću ni pristupom slična onoj iz Rusije. Nije lako nadoknaditi Strinića, a kamoli Mandžukića, Rakitića i Lovrena koji su u Rusiji odigrali možda svoje najbolje utakmice karijere, rekao je.

Istaknuo je kako smatra da je Stipe Pletikosa u pravu kada kaže da izbornik Zlatko Dalić uporno traži spoj između novih i starih Vatrenih, ali da je neke stvari nemoguće riješiti.

– Mi nemamo špicu. Petković nije ni Lukaku ni Kane, on je jedna netipična devetka, rekao je te dodao da je najbolnije što nemamo bokove.

Zdravko Reić je rekao da smo u jučerašnjoj utakmici s Belgijom bili neuvjerljivi i da kod naših igrača nije vidio onaj neophodni element – strast.

– Oni nisu gladni. Oni su sve odradili i svo veselje proživjeli u Rusiji, a ovo sada je njihovo odrađivanje. I mladi koji dolaze nemaju tu strast da nešto naprave. Mislim da će nam biti veliko razočaranje i bio bi sretan da bar kao treći u grupi uđemo u osminu finala. Mislim da nam je to maksimalan domet, istaknuo je.

Mikuličin je dodao da ne znači svaka promjena promjenu na bolje.

– Po meni je Dalić izabrao najbolje igrače, a to što to nije ista kvaliteta koja je na tragu ruskih nastupa je naša gruba realnost. Nije lako Daliću i on mora moliti Boga da Lovren ozdravi jer gol koji smo primili je dokaz da nemamo igrača koji će intervenirati kod ničijih lopti. Jedan čvrsti igrač poput Lovrena to riješi za dvije sekunde.

Dodao je kako nije lako ni riješiti dvojbu Rebić ili Brekalo. Rebiću je forte snaga i brzina, a vidjeli smo da Brekalo ima pas i dribling.

– Mi čekamo u reprezentaciji Kovačića kao Godota i nadamo se da će on proraditi. On je taj koji je na početku karijere u utakmici s Islandom prodorom kroz cijeli teren osigurao pobjedu iako smo imali igrača manje. On u tom smislu danas ne postoji, naglasio je Mikuličin dodavši kako je i dvojbeno treba li igrati Kovačić ili Vlašić i Petković ili Kramarić.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!