I ove godine trčat će se 9. Karlovački cener po povijesnim kulisama grada Karlovca. Utrka je na rasporedu 10. i 11. lipnja.

Ova utrka značajna po tome što je prva i jedina u Hrvatskoj sa statusom “World atletics road label race”, što znači da utrka ulazi na kalendar Svjetske atletske federacije i svi rezultati se  priznaju na svjetskim tablicama, rekao je Robert Franjković, organizator utrke.

Istaknuo je i kako ove godine očekuju jaku žensku utrku, jer je svoj dolazak potvrdila Etiopska trkačica Likina Amebaw.

–  Ona je ove godine već pobijedila u Portugalu na krosu koji je dio Svjetske federacije i očekujemo da će ‘skinuti’ rekord staze za žene.

Trkač Bruno Belčić, jučer je, na Prvenstvu Hrvatske u disciplini 3000 metara sa zaprekama, ostvario normu za Europsko prvenstvo i novi rekord Prvenstva Hrvatske.

Iako, ove godine još neće trčati cener jer, kako je rekao, staza mu je malo predugačka staza, trčat će milju. 

– Svake godine je odlična atmosfera, staza je atraktivna i ima puno navijača, rekao je.

Kad je riječ o planovima za ovu godinu rekao je da mu je Europsko prvenstvo najvažnije i da mu je cilj otići u finale. 

Karlovački Cener sastoji se od elitne, glavne i štafetne utrke te karlovačke milje – utrke od 1579 metara čija duljina označava godinu osnutka grada Karlovca. 

Elitna utrka svake godine dovodi ozbiljnu konkurenciju u grad na četiri rijeke, obzirom da Cener ima World athletics road label race status. Glavna i štafetna utrka otvorene su za sve rekreativce i ljubitelje trčanja. Karlovački cener je jedna od najmasovnijih utrka u Hrvatskoj, a to dokazuje i broj pristiglih prošlogodišnjih prijava za vrijeme pandemije koronavirusa kojih je bilo nešto manje od 1000.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!