Povodom Dana i 21. godišnjice Granične policije BiH u Glavnom uredu te policijske agencije u Sarajevu je upriličena je prigodna svečanost, piše Hrvatski Medijski Servis. 

Ravnatelj Zoran Galić, pored ostalog, iskazao još jednom razočarenje činjenicom da Ministarstvo sigurnosti nije dalo svoj doprinos ovoj svečanosti izdavanjem rješenja koje su sastavni dio postupka dodjele nagrada najuspješnijim policajcima.

Radi tog neshvatljivog poteza ministra Cikotića odgođena je dodjela zlatnih i srebrnih znački nagrađenim policajcima Granične policije.

Zanimljivo, Ministar Cikotić se nije udostojio niti doći na ovu policijsku svečanost, nego je Ministarstvo predstavljao zamjenik ministra Nedeljko Jović.

Nagradu Policijska medalja za hrabrost dobili su policijski službenici Središnjeg istražnog ureda GP BiH Rejhan Raković i Nermin Burzić.

Srebrenu policijsku značku dobili su Đorđo Kusmuk zapovjednik Jedinice za nadzor i promatranje, Predrag Radanović pomoćnik zapovjednika za operacije i organizaciju JGP Dobrljin, Dinko Tvrtković pomoćnik zapovjednika za istrage JGP Aerodrom Sarajevo, Alija Bajrica iz Uprave za operacije, Željko Mioč iz Terenskog ureda Zapad Bosansko Grahovo, Milo Cvijetić iz Terenskog ureda Sjeveroistok Bijeljina, Josip Mandurić iz JGP Gorica, Edis Spahić iz Uprave za operacije, Edin Husomanović iz Središnjeg istražnog ureda i Emir Škaljo iz Terenskog ureda za aerodrome.

Zlatnu policijsku značku dobili su Svevlad Hoffman savjetnik ravnatelja GPBiH, Pero Milivojević načelnik Terenskog ureda Sjeveroistok Bijeljina, Almir Bašić načelnik Terenskog ureda za aerodrome, Nikola Drapić zapovjednik JGP Trebinje, Muamer Fazlagić zapovjednik JGP Zvornik, Stanislava Benković zapovjednica JGP Orašje, Siniša Radović pomoćnik zapovjednika JGP Aerodrom Sarajevo, Dragan Krvavac iz JGP Neum i Amir Beganović iz JGP Aerodrom Sarajevo.

Gore su navedeni policajci kojima Ministarstvo sigurnosti nije “stiglo” isprintati rješenja o nagrađivanju.

Cikotić je ovim potezom uspio dodatno demotivirati policajce kojima je umjesto zasluženih nagrada,stiglo nebulozno Cikotućevo pojašnjenje kako ministarstvo čijim radom rukovodi nije u stanju za 6 dana isprintati 30 rješenja na ukupno 30 stranica.

Podsjećamo, HMS je u četvrtak objavio da Selmo Cikotić, ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine sabotira svečanu 21. godišnjicu formiranja Granične policije BiH zakazanu za danas

Objavili smo i da u zakonom predviđenoj proceduri Ministarstvo sigurnosti donosi rješenje kojim se od strane ravnatelja Granične policije BiH predloženi policajci formalno potvrđuju i dodjeljuju im se pripadajuća znamenja.

Također, pisali smo i kako se Cikotić odlučio na ovaj skandalozan čin na nagovor svojih najbližih i najradikalnijih suradnika, a to znači da je odlučio uskratiti nagrađivanje policajaca, jer su policajci iz redova svih konstitutivnih naroda izabrani po svojim zaslugama a ne političkoj podobnosti, odnosno blagoslovu aktualnog ministra sigurnosti.

Izvor:HMS

error: Content is protected !!