Na posao je dolazio u Mercedesu, a onda bi se u zlatnosmeđem Porscheu, koji mu je dovozio pomoćnik, išao nalaziti s drugim ženama, piše Jutarnji.hr.

Nakon što su Bill i Melinda Gates 4. svibnja objavili da se razvode poslije 27 godina braka, javnost ne prestaje nagađati o razlozima njihova ljubavnog kraha. Vanity Fair u ponedjeljak je objavio izvještaj u kojemu se detaljno opisuju dugotrajne glasine o Billovoj serijskoj nevjeri – navodno je lukavo mijenjao automobile kako bi prikrio tragove.

Pišu da je na posao u Microsoft dolazio u Mercedesu prije nego što bi u zlatnosmeđem Porscheu, koji mu je dovozio pomoćnik, odjurio u nepoznatom smjeru kako bi se nalazio s drugim ženama. 

Inače, 65-godišnji Gates strastveni je kolekcionar automobila, a osobito je sklon Porscheima. Nedavno je kupio električni automobil Porsche Taycan, a posjedovao je i Porsche 911 iz 1979. godine te Porsche 959 Sports – jedan od 337 ikad napravljenih.

– Znao sam da izvan mjesta ima brojne sastanke koji nisu bili u njegovu kalendaru. Svi smo pretpostavljali da je tad bio s ljubavnicama – rekao je jedan zaposlenik Microsofta, a prenosi Daily Mail.

Dva izvora također su potvrdila časopisu da je netko iz Melindina kruga surađivao s privatnim istražiteljem, što je na kraju i dovelo do podnošenja zahtjeva za razvod. No glasnogovornik Billove bivše supruge takve tvrdnje nazvao je potpuno lažnima.

– Ni Melinda ni bilo tko po njezinu nalogu nikad nisu angažirali privatnog istražitelja – izjavio je.

The New York Times prošli mjesec je izvijestio kako je Gates, otac troje djece, progonio žene koje su radile za njega dok je bio predsjednik Microsofta. Jednoj zaposlenici poslao je e-mail u kojem ju je zvao na večeru, a drugu ženu, koja je radila za zakladu Gates, također je htio odvesti na večeru dok su bili na službenom putu u New Yorku.

Godine 2019. upravni odbor Microsofta otvorio je istragu o Billovu ponašanju nakon što je otkriveno da je 2000. navodno uznemiravao zaposlenicu. Gates je godinu dana poslije istupio iz uprave, nakon što je tvrtka unajmila odvjetničko društvo da ispita sporne navode. Bogataševa glasnogovornica tad je rekla kako njegova odluka o odlasku iz upravnog odbora nema nikakve veze s tom aferom, a sam Gates opisao ju je kao “nepromišljenu stvar iz prošlosti”.

Vanity Fair navodi i kako su mnogi zaposlenici Microsofta morali potpisivati ugovore o neotkrivanju podataka kako ne bi javno govorili o Gatesovu stilu upravljanja.

Prema novim informacijama, čini se kako je 56-godišnja Melinda Gates angažirala odvjetnike za razvode 2019., nakon što je javnost saznala za sastanke koje je njezin suprug imao s pokojnim pedofilom i zlostavljačem Jeffreyjem Epsteinom. Melindi je, navodi se, bilo jako neugodno kad je prvi put upoznala Epsteina, zbog čega je molila Billa da ga se kloni. Ipak, Gates je, na njezinu veliku žalost, održao još nekoliko sastanaka s Epsteinom.

PIŠE PSD

error: Content is protected !!