Danas počinje dugoočekivano Europsko nogometno prvenstvo koje je prošle godine odgođeno zbog pandemije koronavirusa.

Euro otvaraju Turska i Italija od 21 sat, reprezentacije iz skupine A, a utakmicu možete pratiti na HTV 2 kao i čitavo prvenstvo. Švicarska i Wales svoj nastup na Euru imat će u subotu.

Od 11. lipnja do 11. srpnja 2021. pratit ćemo 24 najbolje europske nogometne momčadi u lovu na titulu europskog prvaka. Branitelj naslova iz 2016. je Portugal. Euro će se po prvi put održati u čak 11 gradova diljem Europe. Domaćini će biti Amsterdam, Baku, Bukurešt, Budimpešta, Kopenhagen, Glasgow, München, London, Rim, Sevilla i Sankt Petersburg. Polufinalne utakmice i završnica prvenstva odigrat će se na Wembleyju. 

Hrvatska svoj prvi nastup na ovogodišnjem Euru ima protiv Engleske u nedjelju od 15 sati na Wembleyju. Izabranici Zlatka Dalića nalaze se u skupni D gdje se nalaze i Češka, Engleska i Škotska. Hrvatska u drugom kolu igra protiv Češke 18.6. od 18 sati, a posljednje kolo u skupini igra se 22.6. protiv Škotske od 21 sat.

U želji da svojim slušateljima pruži što bolje i kvalitetnije informacije o EURU 2020 Radio Ljubuški će svaki dan, osim nedjelje, od 13,15 sati emitirati specijaliziranu emisiju EURO na 99,4.

U studiju ćemo imati goste koji će analizirati utakmice igrane prethodnog dana i najaviti utakmice koje se igraju taj dan.

Na kraju svake emisije nagradna igra za slušatelje.

Gosti u našoj današnjoj emisiji u kojoj smo najavili početak Europskog nogometnog prvenstva bili su sportski analitičar Ivan Ereš Šire i trener NK Ljubuški Damir Vučić.

U emisiji smo predstavili skupine EURA, govorili o mogućim favoritima prvenstva, reprezentaciji Hrvatske, njezinim pozitivnim i negativnim stranama, te izgledima  za prolazak u daljnju fazu natjecanja.

O čemu smo još govorili poslušajte u audio zapisu:

Radio Ljubuški

error: Content is protected !!