Španjolski nogometni reprezentativci cijepljeni su u petak ujutro protiv Covida-19, objavio je Španjolski nogometni savez (RFEF), tri dana prije prve utakmice ‘La Roje’ na EURU protiv Švedske.

Nogometaši su sada “primili kompletno cjepivo protiv Covida-19”, navodi RFEF u priopćenju objavljenom na službenom Twitteru Saveza, a uz to je priložena fotografija igrača kako primaju cjepivo.

Cijepljenje su proveli španjolski vojnici došli u trening centru španjolske reprezentacije blizu Madrida kao što je odlučila vlada nakon što je u nedjelju objavljeno da je Sergio Busquets pozitivan.

Neki su igrači primili cjepivo koje se prima u jednoj dozi Janssen, dok su oni koji primili prvu dozu cjepiva sada dobili i drugu dozu i to Pfizera, pišu španjolski mediji. 

Nakon Busquetsa, koji je “bez simptoma”, ali mora biti u karanteni deset dana zbog čega će propustiti utakmicu protiv Švedske, Diego Llorente je također na jednom testiranju bio pozitivan, ali su testovi potvrde bili negativni i on će se moći priključiti treningu s reprezentacijom u petak poslije podne. 

U četvrtak je španjolski izbornik Luis Enrique odlučio potvrditi Busquetsa na popisu 26 igrača za EURO, a popis može promijeniti u slučaju ozljede ili bolesti. 

Pravila EURA predviđaju da se utakmica može odigrati ako izbornici, koji su prije početka turnira mogli pozvati 26 igrača, na raspolaganju imaju najmanje 13 igrača, uključujući i vratara. 

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!