Josip Vuković novi je igrač Hajduka. Vuković se vraća na Poljud nakon šest godina, a 29-godišnji vezni igrač potpisao je s Hajdukom do ljeta 2024. godine.

Vuković je Hajdukovo dijete, prošao je sve uzrasne kategorije Akademije Luka Kaliterna te je za prvu momčad upisao 23 službena nastupa. U međuvremenu je igrao još za Dugopolje, Istru 1961, RNK Split, Vitez, Olimpik Donetsk, Maritimo i Osijek. Nakon šest godina vraća se u Hajduk i nosit će dres s brojem 4.

Zahvalio se na predstavljanju u novom klubu na dobrodošlici. 

– Osjećaj je savršen, kada sam prolazio pokraj terena prisjetio sam se svih lijepih trenutaka iz prošlosti, svih trenera i doživljaja. Radujem se svakom novom danu. Totalno sam drugačiji igrač od momenta kada sam bio ovdje. Smatram da mogu pomoći klubu i da ću to pokazati u utakmicama koje dolaze brzo. Idemo se dobro pripremiti da sezonu dočekamo spremni, emotivan je bio Vuković pri povratku u svoj matični klub.

– Josip je igrač koji se uklapa u stil i model igre naše momčadi, posjeduje vrlo dobre tehničke i taktičke karakteristike. Radi se o jako karakternom igraču s izraženim natjecateljskim duhom te smo uvjereni da će svojim iskustvom pomoći u razvoju naših mladih igrača. Vrlo je važna činjenica da je ponikao u našoj Akademiji te jako dobro razumije okruženje u koje dolazi te ima posebno izražene emocije prema Klubu. Na koncu, Josipa smo doveli na poziciju na kojoj smo trenutno deficitarni i siguran sam da će se jako dobro uklopiti u momčad, istaknuo je sportski direktor Mindaugas Nikoličius.  

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!