Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik izjavio je Srni da svi zastupnici u Skupštini Crne Gore koji su glasovali za Rezoluciju o Srebrenici nisu dobrodošli u Republiku Srpsku jer, kako je naveo, ta njihova odluka predstavlja “izravan udar na RS i srpski narod”.

“Ovim činom donošenja spomenute rezolucije crnogorska Skupština se pretvorila u antisrpsko političko kazalište”, kazao je Dodik.

Dodik je upitao kakve veze ima Crna Gora s tragičnim zbivanjima u BiH i kakav je motiv za donošenje takvog jednog akta.

“Postavlja se i pitanje zašto oporba iz Republike Srpske sada sve vrijeme šuti, a otvoreno su se hvalili dobrim odnosima s Aleksom Bečićem, Dritanom Abazovićem i još nekima. I kad su već u tako dobrim odnosima zašto se nisu izborili da spriječe usvajanje ove sramne antisrpske rezolucije”, rekao je Dodik.

On je upitao i zašto nitko iz oporbe nije izašao i jasno i glasno osudio ovaj čin svojih političkih prijatelja iz Crne Gore.

Skupština Crne Gore izglasala je 17. lipnja Rezoluciju o zabrani negiranja genocida u Srebrenici. Za usvajanje Rezolucije glasalo je 55 zastupnika, protiv je bilo 19, a uzdržano sedam.

Rezolucija, između ostalog, podrazumijeva da parlament osudi i priznaje da se u Srebrenici dogodio genocid i da je ubijeno više od 8.000 Bošnjaka.

Tekst rezolucije predvidio je i da 11. srpanj bude proglašen Danom sjećanja na žrtve Srebrenice, da se afirmira mir i stabilnost i da se pozovu javne institucije da istraže ratne zločine.

/Srna/HMS/

error: Content is protected !!