Luka Oman, predsjednik udruge Prijatelji životinja, danas je u HTV-ovoj emisiji Studio 4 upozorio na problem napuštanja životinja za vrijeme godišnjih odmora, povodom 20 godina kampanje “Obitelj na more, pas na ulicu?”, čije je zaštitno lice ove godine slavna glazbenica Zdenka Kovačiček. Apelirao je i na udomljavanje umjesto kupnje životinja te se usprotivio praksi držanja psa na lancu.

Oman je rekao kako bi bilo lijepo da uopće ne moraju imati kampanju, da ne moraju ljude upozoravati da ne smiju napuštati životinje, da je to zabranjeno zakonom.

– Životinje na ulici očekuju udarci automobila, bolesti, smrt, glad, žeđ, istaknuo je Oman.

Što se tiče udomljavanja, naglasio je da životinje ne bi trebale biti artikli, već da im trebamo biti prijatelji i pomoći tisućama njih koji žive u skloništima i traže dom.

– Nama je nezamislivo da uopće netko poseže za oglasnikom i daje novce, a toliko životinja, napuštenih, predivnih, čeka u skloništu, rekao je Oman.

Rekao je i da neki ljudi ne razmišljaju unaprijed što će biti sa životinjom prije nego što je nabave.

– Često štenci koji za Božić dođu pod bor, što nikako ne podržavamo, završe kod prvih godišnjih na ulici, rekao je Oman, koji je naglasio i važnost mikročipiranja i kastracije.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!