U ljetovalištima na Makarskoj rivijeri, prema podacima turističkih ureda, odmor provodi više od 56.000 domaćih i stranih gostiju, što je oko 70-ak posto u odnosu na isto vrijeme 2019.

Po broju turista vodi Makarska s 15.800 gostiju, u Baškoj Vodi gdje se i dalje traži ‘krevet više’ odmara se 11.500 turista, u Tučepima ih je više od 8000, a u Podgori 5,5 tisuća, dok Općina Gradac ugošćuje više od 6000 gostiju.

Gotovo sve hotelske kuće na Makarskoj rivijeri posluju bez slobodnih soba pa se za nastavak ljetovanja u hotelima preporučuje prethodna rezervacija smještaja.

Malo je preostalo slobodnih mjesta i u kućama za odmor kao i apartmanima kod privatnih kućevlasnika na cijelom Primorju, a krevet više traži se i u većini turističkih, doznaje se u turističkim uredima.

Zadnji srpanjski vikend obilježen je znatno povećanim prometom na cestama Makarskog primorja i u trajektnim pristaništima.

Na državnoj cesti D8 vozi se u dužim isprekidanim kolonama s povremenim kraćim zastojima, a manje gužve stvaraju se na prilazima turističkim mjestima. Promet je znatno povećan na državnoj cesti 535 od Baškog Polja do tunela Sveti Ilija u Bastu, dok je na ulazu na autocestu kod Zagvozda kolona vozila duga oko dva kilometra.

Trajekt Pelješčanka koji vozi na liniji Makarska-Sumartin popunjen je u oba smjera za današnje i sutrašnje plovidbe.

Na liniji Drvenik-Sučuraj neprestano plove dva trajekta, čekanje na ukrcaj u Drveniku je oko dva i pol sata, a toliko dugo čeka se za povratak s Hvara prema kopnu.

Dobra popunjenost hotela, kuća za odmor i obiteljskog smještaja, očekuje se i u nastavku ljeta, kažu u turističkim uredima na rivijeri, gdje je kraj srpanja ugodno iznenadio hotelijere i turističke radnike.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!