Belivuk, njegova desna ruka Marko Miljković i njihovi suradnici optuženi su za pet ubojstava, otmice, mučenje i silovanje jedne osobe, kao i za prodaju droge i nezakonito posjedovanje oružja. Istraga je proširena nekoliko puta, a na kraju je ukupno optužena 31 osoba.

Tužiteljstvo bi optužnicu trebalo dostaviti sudu, a na nju se optuženi i njihovi odvjetnici mogu žaliti. Tek nakon što optužnicu potvrdi sud suđenje može početi. Belivukova skupina je razbijena u veljači, a tijekom istrage utvrđeno je kako su od sredine do kraja prošle godine u kuću u beogradskom naselju Ritopek namamili i na brutalan način ubili petoricu muškaraca – Lazara Vukićevića, Zdravka Radojevića, Aleksandra Gligorijevića zvonog Puki, Gorana Veličkovića zvanog Goksi i Milana Ljepoje.

Za neke od njih tužiteljstvo je utvrdilo kako su ubijeni iz osvete jer su navodno planirali likvidaciju šefova ove skupine – Belivuka i Miljkovića. Većina ubijenih pripadala je suparničkim kriminalnim skupinama, piše KRIK. Ključni dokaz tužiteljstva, prema onome što je do sada poznato, su fotografije i zvučne poruke koje su pripadnici grupe međusobno razmjenjivali preko kriptiranih skaj telefona. Na fotografijama se vide osakaćena i beživotna tijela žrtava, dok se u zvučnim porukama čuje kako se članovi grupe dogovaraju da one koje žele da likvidiraju namame u kuću u Ritopek.

Jedan od posljednjih uhićenih članova skupine, Bojan Hrvatin, ispričao je u policiji kako je sudjelovao u nekim od ubojstava i opisao tko je što navodno radio – da je mu je Miljković rekao da je ubio Veličkovića, kao i da je gledao kako je Belivuk sjekirom ubio Radojevića, objavio je NIN. Istraga se, međutim, nije bavila vezama koje je ova skupina imala u policiji i politici, a koje su dokazane u javnosti – poput odnosa koje su imali sa generalnim tajnikom Vlade Novakom Nedićem i pripadnikom žandarmerije Nenadom Vučkovićem – koji je bio veza između Belivukove ekipe i tadašnje tajnice MUP-a Dijane Hrkalović.

Ni uloga Hrkalović nije ispitana u okviru ove istrage. O vezama s ljudima iz vrha vlasti i uslugama koje je njegova ekipa navodno činila za vlast govorio je i Belivuk prilikom saslušanja u tužiteljstvu kada je ispričao kako se viđao sa predsjednikom Aleksandrom Vučićem i kako je on navodno od njega tražio različite usluge.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!