Pred nama je 13. dan na Olimpijskim igrama u Tokiju, a naši se olimpijci natječu u četiri sporta. Hrvač Ivan Huklek bori se za brončanu medalju, a vaterpoliste očekuje četvrtfinalni dvoboj protiv Mađarske.

Prva će u akciju Vanesa Tot u 3.33 po hrvatskom vremenu. Prva je hrvatska kanuistica u povijesti koja nastupa na olimpijskim igrama, ali i prva Brođanka koja je izborila mogućnost da se natječe na najvećem svjetskom natjecanju. Uz sve to, ući će u povijesne knjige olimpizma jer njezina disciplina (C-1 200 m sprint) doživljava svoju promociju na Igrama u Tokiju.

Anamariju Govorčinović, prvu hrvatsku predstavnicu u kajaku jednosjedu, nakon utrke na 200 metara očekuje utrka na 500 metara. U prvom nastupu natjecanje je okončala u četvrtfinalu. Više očekuje od utrke na 500 metara, a kvalifikacije počinju u 4.08.

Hukleka, koji je danas poražen u polufinalu kategorije do 87 kilograma grčko-rimskim stilom od Ukrajinca Zhana Belenjuka s 1-7, sutra u 12.30 očekuje borba za medalju protiv zasad nepoznatog protivnika iz repasaža.

– To će biti ili Alžirac Sid Azara ili Srbin Zurabi Datunašvili, koji je zapravo Gruzijac. Hrvao sam s obojicom i otprilike znam kako hrvaju. Idemo složiti taktiku i pokušati uzeti broncu, izjavio je Hulk iz Sesveta.

Vaterpolisti od 12.50 igraju u četvrtfinalu protiv aktualnog europskog prvaka Mađarske, uz prijenos na našem Prvom programu. U ostalim četvrtfinalima sastaju se Španjolska i SAD, Grčka i Crna Gora te Italija i Srbija.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!