U stravičnoj prometnoj nesreći koja se preksinoć dogodila oko 22 sata u Bučićima kod Novog Travnika smrtno je stradala 20-godišnja L. F. iz Viteza.

Radi se o Loreni Filipović, djevojci koju je dosta Vitežana poznavalo obzirom da je radila u zlatarni jednog trgovačkog centra, piše Centralna.ba.

Lorena je bila saputnica na motoru Dominika Topića kada je, po još neutvrđenim okolnostima, došlo do sudara sa putničkim vozilom. Dominik je hitno transportiran u Sarajevo u stanju šoka i sa teškim tjelesnim povredama, a izvor iz KCUS navodi da je izgubio i dosta krvi. Ipak, njegovo trenutno zdravstveno stanje je stabilno i nije u životnoj opasnosti.

Za Lorenu Filipović nažalost nije bilo spasa.

Ono što povećava tragediju jeste da se sudbina u životu Topića nekako ponovila. Njegov najbolji kum i prijatelj je prije 2 godine, tačnije 26.07.2019. godine, također stradao u prometnoj nesreći na motociklu. Tugu za svojim prijateljom Dominik nije krio, te ga se na društvenim mrežama prisjećao fotografijama i stihovima.

Iz Ministarstva unutarnjih poslova Srednjebosanske županije su također potvrdili da su u nesreći sudjelovali D. T. (20) koji je upravljao motociklom BMW, na kojem se nalazila i 20-godišnja L. F., oboje iz Viteza, te M. Č. (47) koji je bio za volanom Škode, dok je na mjestu suvozača zatečena S. Đ (51).

Dnevnik.ba

error: Content is protected !!