Ujedinjeni Arapski Emirati počet će kineskim cjepivom protiv covida-19 Sinopharm cijepiti djecu u dobi od 3 do 17 godina, objavila je u ponedjeljak vlada UAE na Twitteru.

Na Twitter profilu ministarstva zdravstva objavljeno je da odluka dolazi nakon kliničkih ispitivanja i opsežnih procjena, bez navođenja bilo kakvih detalja.

Vlasti su još u lipnju objavile da će ispitivanje pratiti imunološki odgovor kod 900 djece.

Zaljevska arapska država, koja ima jednu od najvećih stopa imunizacije u svijetu, već je počela davati cjepivo Pfizer-BioNTech djeci u dobi od 12 do 15 godina.

Ministarstvo zdravstva priopćilo je u nedjelju da je 78,95 posto stanovništva UAE, od približno 9 milijuna ljudi, primilo jednu dozu cjepiva, dok je 70,57 posto primilo dvije doze.

UAE, regionalno turističko i trgovačko središte, registriralo je u nedjelju 1.519 novih slučajeva zaraze koronavirusom, što znači da je od početka pandemije ukupno u toj zemlji bilo 682.377 infekcija, od čega 1.951 smrtni slučaj.

U toj zemlji je u tijeku faza III kliničkih ispitivanja cjepiva koje je proizveo kineski proizvođač lijekova Sinopharm, a počela je i zajednička proizvodnja tog cjepiva kao zajednički pothvat Sinopharma i tehnološke tvrtke Grupa 42, sa sjedištem u Abu Dhabiju.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!