Nakon tri uvodne pobjede u skupini C na Europskom prvenstvu u Zadru, hrvatsku žensku odbojkašku reprezentaciju danas i sutra očekuju dvoboji protiv najjačih reprezentacija u skupini, Mađarske i Italije. Sve tri reprezentacije već su osigurale osminu finala, a borit će se za što bolju poziciju uoči odlaska u Beograd na susret osmine finala.

Izabranice Danielea Santarellija kontinentalnu su smotru otvorile s tri uvjerljive pobjede bez izgubljenog seta, redom su padale Švicarska, Bjelorusija i Slovačka. 

Naše odbojkašice na vrhu su skupine ispred Italije koja ima također tri pobjede, ali je jučer neočekivano izgubila set. Potpuno zasluženo pripao je vrlo hrabroj ekipi Slovačke koja nije respektirala favorizirane Talijanke. Na trećem i četvrtom mjestu, koje vodi u osminu finala, su Mađarska i Bjelorusija s pobjedom i dva poraza.  

Pobjeda protiv Mađarske donosi osiguranje jednog od prva dva mjesta u skupini i nominalno slabijeg protivnika u osmini finala.

– Meč protiv Mađarske jako nam je važan. Priželjkujemo pobjedu. Poštujemo ekipu i znamo kako je njihova razina igre jako dobra. Važno nam je uzeti pobjedu jer se želimo plasirati na najbolju poziciju u skupini. Već smo u osmini finala, ali to nam još nije dovoljno. Meč s favoriziranom Italijom bit će jako težak, stoga želimo doći do sigurnog drugog mjesta što bismo ostvarili ako nadjačamo Mađarsku. Svjesni smo jačine igre ekipa koje nam tek dolaze, rekao je Santarelli.

Ema Strunjak slaže se da nju i njene suigračice sada čekaju dvije teške utakmice, ali vjeruje da se i one mogu odraditi dobro.

– Do sada, u ovoj grupnoj fazi, odradili smo već tri utakmice zaista jako dobro. Kako se natjecanje bliži kraju, ekipe su sve jače te su utakmice sve zahtjevnije, no mislim da mi to dobro i uspješno odrađujemo. Naš najveći protivnik u skupini je Italija s kojom igramo zadnju utakmicu. Vjerujem kako će nas trener dobro pripremiti jer većina igračica su njegove igračice iz kluba. Mislim da nam ne nedostaje motivacije. Igramo na domaćem terenu, iako nema naših navijača i publike koji nam puno znače. Mislim da na ovome natjecanju možemo biti jedno lijepo iznenađenje. Nadamo se pozitivnom ishodu te da ćemo ići dalje za Beograd, rekla je Strunjak.

Srednja blokerica Božana Butigan prije utakmice s Mađarskom ističe da su ona i njene kolegice iz reprezentacije sav fokusd usm jerile na pobjedu.

– Cijelo ljeto se pripremamo za ovo natjecanje te već sada svi očekuju pad naše energije ili motivacije. No, zaista do toga ne dolazi. Svi smo ovdje profesionalci te smo navikli na ovakav tempo, da se igraju utakmice gotovo svaki dan te da se trenira i nema se vremena za razmišljati o ni o čemu drugome. Nismo stigle niti proslaviti dosadašnje uspjehe, jer već nakon utakmica idu pripreme za sljedeću. Pune smo adrenalina i sretne smo što igramo. Sav svoj fokus usmjerile smo na pobjedu te se nadamo da će i večerašnji ishod biti pozitivan, kazala je Butigan.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!