Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije Republike Hrvatske, u sklopu programa poticanja prekogranične suradnje između Hrvatske i BiH i u svrhu razvoja lokalne zajednice, odobrilo je 100 000 kuna (oko 25.000 maraka) za realizaciju projekta uspostave Centra izvrsnosti ‘Silvije Strahimir Kranjčević’.

Projekt je rezultat zajedničke suradnje Centra izvrsnosti Splitsko-dalmatinske županije, Elektrotehničke škole iz Splita i Srednje strukovne škole Silvija Strahimira Kranjčevića iz Livna.

Uz potporu Ministarstva prosvjete, kulture i sporta Hercegbosanske županije i Grada Livna, Centar izvrsnosti Splitsko-dalmatinske županije i Srednja strukovna škola Silvija Strahimira Kranjčevića iz Livna su početkom ove godine započeli s aktivnostima na realizaciji projekta “Uspostava sustava podrške darovitim i visokomotiviranim učenicima na području grada Livna”, kazao je Feni ravnatelj Srednje strukovne škole iz Livna Saša Grabovac.

Predstavnici Centra izvrsnosti, naglasio je, započeli su edukaciju djelatnika različitih livanjskih škola za rad s darovitim učenicima.

– Obrazovanje nastavnog kadra je temeljni korak za uspostavu sustava koji prepoznaje darovitu djecu i njihove potrebe u nastavi. Program usavršavanja odgojno-obrazovnih djelatnika za rad s darovitim učenicima predstavili su im predstavnici Centra izvrsnosti i Odsjeka za prosvjetu Upravnog odjela za društvene djelatnosti Splitsko-dalmatinske županije – istaknuo je Grabovac.

Naveo je kako su djelatnici odgojno-obrazovnih institucija Grada Livna prošli edukaciju koja je trajala 150 sati, a koja se izvodila kombinirano uz redovitu konzultativno-instruktivnu i multimedijsku nastavu.

– Ovim programom usavršavanja odgojno-obrazovnih djelatnika za rad s darovitim učenicima, polaznici su stekli kompetencije za samostalno obavljanje stručnih poslova uočavanja i utvrđivanja darovitosti, pružanja podrške razvoju darovitih učenika te praćenja i vrednovanja darovitih učenika – naglasio je Grabovac.

Početak programa započet će nakon potpisivanja ugovora te okončanjem postupka oko raspisivanja natječaja za nabavku opreme nepogodne za rad centra.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!