Nakon 9 uzastopnih izdanja s rasvjetnim instalacijama i izdanja iz 2020. koje je označilo prekretnicu prema 100% projiciranom formatu, Lausanne Lights Festival u Švicarskoj vraća se u svom 10. izdanju.

Tijekom festivala, koji traje od 24. studenog do 24. prosinca, bit će izloženo devet projekcija na različitim zgradama. Projekcijama se nastoji prikazati grad Lausanne u novom svjetlu. Svake večeri od 18.30 sati najljepša pročelja u centru grada osvijetlit će blistavom i dinamičnom rasvjetom, a XXL zasloni razvijeni su posebno za ovogodišnje 10. izdanje Festivala.

Inače, u Lausanni je trenutno u tijeku najposjećenija multimedijalna izložba na svijetu – Van Gogh Alive. Posjetitelji mogu praktički uroniti u Van Goghove slike, u jedinstvenoj kombinaciji svjetla, boja i glazbe. Zahvaljujući najsuvremenijoj tehnologiji, umjetnikova djela oživljavaju. Gledatelju daje osjećaj da se nalazi usred slika od kojih zastaje dah.

Uoči početka Lights festivala, posjetitelji su mogli vidjeti projekciju slike nizozemskog postimpresionističkog slikara koju je realizirao MP Studio u Saint-Francois Placeu, 23. studenoga 2021. Svi ljubitelji Van Goghovih slika mogli su uživati u posebnom prikazu umjetnikovih djela.

Izvor: narod.hr
Photo: Foto: Hina

error: Content is protected !!