Nema ništa bolje od šalice domaće tople čokolade kada je vani kišovito i prohladno. Domaća topla čokolada ukusna je poslastica, ali kako je učiniti boljom? Trik je u tome da koristite pravu, visokokvalitetnu čokoladu. Visokokvalitetna čokolada ima visok postotak kakaa kao i kakao maslac koji napitku daje svilenkastu teksturu.

Upute za pripremu:

Sastojci:

3,5 šalice punomasnog mlijeka

pola šalice masnog vrhnja

115 g gorko-slatke čokolade – nasjeckane, malo ispod 1 šalice

115 g poluslatke čokolade – nasjeckane, malo ispod 1 šalice

2 žlice nizozemskog prerađenog kakaa u prahu (ne mora nužno biti nizozemski, ali je ukusniji)

2 žličice kukuruznog škroba

1 žličica ekstrakta vanilije

1 žlica šećera – izborno, ovisno o ukusu

Dodaci:

Marshmallowsi

Šlag

Čokoladni preljev

Začini:

prstohvat cimeta

prstohvat instant espresso praha

prstohvat muškatnog oraščića

prstohvat kajenskog papra

Priprema:

U mlijeko dodajte kukuruzni škrob i umutite ga zajedno dok grudice ne nestanu. Zatim dodajte ostatak mlijeka, slatko vrhnje i kakao u prahu u lonac zagrijan na umjereno laganoj vatri. Neprestano miješajte kako se na mlijeku ne bi stvorila kožica. Tada možete dodati sve dodatne začine.

Izvor:24sata.hr

error: Content is protected !!