Nema ništa bolje od šalice domaće tople čokolade kada je vani kišovito i prohladno. Domaća topla čokolada ukusna je poslastica, ali kako je učiniti boljom? Trik je u tome da koristite pravu, visokokvalitetnu čokoladu. Visokokvalitetna čokolada ima visok postotak kakaa kao i kakao maslac koji napitku daje svilenkastu teksturu.
Upute za pripremu:
Sastojci:
3,5 šalice punomasnog mlijeka
pola šalice masnog vrhnja
115 g gorko-slatke čokolade – nasjeckane, malo ispod 1 šalice
115 g poluslatke čokolade – nasjeckane, malo ispod 1 šalice
2 žlice nizozemskog prerađenog kakaa u prahu (ne mora nužno biti nizozemski, ali je ukusniji)
2 žličice kukuruznog škroba
1 žličica ekstrakta vanilije
1 žlica šećera – izborno, ovisno o ukusu
Dodaci:
Marshmallowsi
Šlag
Čokoladni preljev
Začini:
prstohvat cimeta
prstohvat instant espresso praha
prstohvat muškatnog oraščića
prstohvat kajenskog papra
Priprema:
U mlijeko dodajte kukuruzni škrob i umutite ga zajedno dok grudice ne nestanu. Zatim dodajte ostatak mlijeka, slatko vrhnje i kakao u prahu u lonac zagrijan na umjereno laganoj vatri. Neprestano miješajte kako se na mlijeku ne bi stvorila kožica. Tada možete dodati sve dodatne začine.
Izvor:24sata.hr