Dana, 26.12.2021 godine u 12,35 sati djelatnici PP Tomislavgrad zaprimili su dojavu da se magistralnom cestom M.6.1. iz smjera Posušje prema Tomislavgrada, kreće m/v marke „Mercedes“ reg. oznaka DU 730 IJ i da je vozač vjerojatno u alkoholiziranom stanju obzirom na način vožnje.

Djelatnici PP Tomislavgrad su u mjestu Bobara, Tomislavgrad, zaustavili navedeno motorno vozilo i tom prilikom utvrdili da vozilom upravlja L. Lj. rođen 1979. godine u Dubrovniku, nastanjen u Neumu, nakon čega je isti odbio alkotestiranje, te nastavio sa drskim ponašanjem i pružanjem pasivnog otpora prema policijskim službenicima. Nakon što je isti stavljen pod kontrolu, doveden je u PP Tomislavgrad gdje je u 12,45 sati lišen slobode i smješten u prostorije za zadržavanje.

Nakon otrežnjenja nad L.LJ. provedena je prekršajna obrada, koja je rezultirala uručenjem prekršajnih naloga iz čl. 7. Zakona o javnom redu i miru ( ometanje ili omalovažavanje tijela vlasti prilikom obavljanja službenih radnji), čl. 155 st. 1. Zakona o osnovama sigurnosti na cestama ( sudionici u promet moraju postupati po naredbi policajaca ili drugih osoba koje na temelju ovlasti iz zakona obavljaju nadzor i regulaciju prometa na cestama ) i čl. 222 st. 1. ( ovlaštena osoba može vozača podvrgnuti nadzoru s pomoću odgovarajućih sredstava i uređaja na tehnički pregled radi provjere ima li alkohola u organizmu ili pokazuje li poremećenost izazvane djelovanjem alkohola), navode iz MUP-a HBŽ.

https://www.youtube.com/watch?v=NWsKUWQsiDg

Izvor.pogled.ba

error: Content is protected !!