Bivši splitski gradonačelnik Željko Kerum za N1 je komentirao situaciju u tom gradu.

Podsjetimo, zbog ostavke gradonačelnika Ivice Puljka Split ide na nove izbore, koji će se najvjerojatnije održati u lipnju.

Upitan što kaže na ostavku Puljka, Kerum je rekao da je upitno je li dao ostavku. “Ako već priča da je dao ostavku, onda je to trebao potpisati, ažurirati i ići na nove izbore, jer je Grad Split u stagnaciji i sad te njegove špekulacije je li dao ostavku ili nije, to tako ne ide”, rekao je Kerum.

“Ovo je sve skupa neozbiljno, ovo je špekulantska igra. Mogao je vladati gradom kako je htio, vijećnici su htjeli da odstupi, on nije htio odstupiti i jasno je da ga zamjenik drži u šaci”, rekao je Kerum.

Rekao je da Puljak “jedini zna kakve su to igre”.

On će se opet kandidirati. “Smatram da sam najbolji kandidat, Splićani znaju što sam napravio. Volio bih da to što prije krene, da se ne leži. Ja ne ležim nikako, ja sam na dva-tri gradilišta i rad mi je u krvi”, rekao je Kerum.

“Ja ću se kandidirati, ako on da ostavku. Nisam ja siguran, jer to su špekulantske igre”, rekao je Kerum.

Podsjetimo, splitski gradonačelnik Ivica Puljak i dogradonačelnik Bojan Ivošević na izvanrednoj konferenciji za medije u četvrtak najavili su podnošenje ostavke s funkcija koje obnašaju. Do novih izbora, Split će voditi zamjenik gradonačelnika Antonio Kuzmanić.

Izvor: narod.hr/n1

error: Content is protected !!