NEW YORK TIMES piše da su organizatori Wimbledona odlučili zabraniti svim ruskim i bjeloruskim tenisačima i tenisačicama nastup na ovogodišnjem turniru. Uskoro se očekuje službena objava, a ovu je odluku Amerikancima potvrdio visoko pozicionirani međunarodni teniski dužnosnik koji je govorio pod uvjetom anonimnosti jer nije ovlašten objaviti ovu informaciju u ime All England Cluba.

To znači da bi drugi tenisač svijeta Daniil Medvedev ostao bez nastupa na Wimbledonu, kao i Andrej Rubljov, Karen Hačanov, Aslan Karacev, Arina Sabalenko, Viktorija Azarenka, Darija Kasatkina… Nakon ruske invazije na Ukrajinu iz ATP i WTA kalendara su izbrisani turniri koji su se trebali igrati u Moskvi. Međutim, ruskim i bjeloruskim predstavnici omogućeni su pojedinačni nastupi na turnirima. Zasad su te zemlje izbačene iz Davis Cupa i Billie Jean King Cupa.

Organizatori Wimbledona su pod pritiskom britanske vlade. Britanski ministar sporta Nigel Huddleston rekao je da će ruski tenisači morati jasno reći da ne podržavaju Vladimira Putina kako bi dobili dopuštenje za nastup na Wimbledonu. Ako Rusi i Bjelorusi ne pristanu na to, bit će to prvi put od Drugog svjetskog rata da je Wimbledon zabranio igranje igračima iz pojedinih zemalja.

izvor: index.hr

error: Content is protected !!