”Srećom nisam izašao s prijateljima na proslavu, dijete mi je spavalo kad se to dogodilo. U jednom trenutku čuo sam samo susjeda gdje viče: ‘Sema, Sema gori ti kuća”’, govori za Bljesak.info Semir Mušić iz Mostara o noći proslave 100-te godišnjice osnutka FK Veleža.

Naime, u subotu večer tijekom spektakularnog vatrometa kojim su veležovi navijači proslavili 100. rođendan svog omiljenog kluba, jedna od brojnih ispaljenih baklji pala je na Semirovu kuću u Milavića sokaku u blizini Stare jezgre grada i zapalila krov.

Na sreću, vatra je uočena na vrijeme i spriječena je veća tragedija, no ostao je uništen dio krova i krovni prozor.

”I ja volim Velež, nemam ništa protiv proslava, ali treba biti oprezan kad su u pitanju proslave s pirotehničkim sredstvima. Nije uredu da nestručne osobe ‘barataju’ s njima. Tko je organizator proslave? Nije uredu tek tako pustiti nekoga da napravi vatromet”, govori. Kazao je kako njegova kuća nije jedina koja je gorjela tu večer.

”Vatrogasci su mi rekli kako su prije nego što su došli do mene imali intervenciju u obližnjoj ulici. Ženi je jedna baklja pala u baštu i zapalila raslinje. Vatra je uhvatila i kuću, nedavno je stavila fasadu pa je zahvatilo to”, objašnjava.

Nakon požara na kući uviđaj su izvršili i pripadnici PU Mostar. Pronađen je padobran od signalne rakete koja se ispali u zrak. Ona je okrhnula crijep i zapalila krovni prozor.

”Naći će se neki povod za iduću proslavu, ali treba paziti i povest računa o ovome. Nedavno sam obnovio kuću, tko će odgovarati za ovo”, pita se Semir te ističe pravnim postupkom ići će do kraja pa i pod cijenu da nekoga tuže. ”Za ovo netko treba biti odgovoran”, ističe.

Iz Profesionalne vatrogasne postrojbe Mostar za Bljesak.info potvrdili su da su zbog požara tu noć imali više intervencija u Starom gradu.

”Ukupno tri intervencije imali smo tu noć. U djelu u blizini Lučkog mosta gorio je krov kuće, na teren je izašlo pet vatrogasaca koji su do 1 sat ujutro gasili požar”, kazali su.

Izvor: Bljesak.info

error: Content is protected !!