Cijeli prizor zaokružuje vegetacija: konopljika, smokve i topole, a nekoć su se ondje nalazili mlinovi i stupe za valjanje sukna. U posljednje vrijeme hercegovačku oazu u kamenu posjećuje sve više turista iz raznih krajeva svijeta.

Deset kilometara od Međugorja, u mjestu Studenci kod Ljubuškog nalazi se jedno od omiljenih hercegovačkih izletišta i ljetno kupalište – slap Kravica ili Kravice, kako se ponekad naziva. Nastao je na rijeci Trebižat, a sa 120 metara širine vode koja se obrušava s oko 28 metara visine, čudesan je prizor. Pored Kravice je i slap Koćuša, koji također vrijedi obići.

Cijeli prizor zaokružuje vegetacija: konopljika, smokve i topole, a nekoć su se ondje nalazili mlinovi i stupe za valjanje sukna. U posljednje vrijeme hercegovačku oazu u kamenu posjećuje sve više turista iz raznih krajeva svijeta, prenosi Punkufer. 

Cijena ulaznice za posjetitelje je oko 80 kuna. Možete posjetiti i vodopad Koćušu te muzej samostana na Humcu, prepustiti se uživanju na kajaku ili unajmiti bicikl na cijeli dan i krenuti u istraživanje okolice. Valja imati na umu da se radno vrijeme mijenja tijekom godine, a od lipnja do rujna za posjetitelje je otvoreno od sedam sati ujutro do deset navečer.

Izvor: Bljesak.info

error: Content is protected !!