Rafael Nadal je uz neočekivane probleme u prvom kolu US Opena pobijedio Rinkyja Hijikatu 4:6, 6:2, 6:3, 6:3, ali pravi šou uslijedio je na konferenciji za medije nakon meča na Grand Slamu na kojem šampion traži 23. naslov na najvećim turnirima i povratak na broj 1. 

Nadal puknuo od smijeha na optužbe, a onda ozbiljno odgovorio

Nadalu se tamo obratio novinar s tezom da ga suci protežiraju te da stalno krši pravilo prilikom servisa, točnije ono da se početni udarac mora izvesti u roku od 25 sekundi. Novinar je podsjetio i da John McEnroe ističe da Nadal stalno krši pravila. Nadal je poslušao što mu je novinar rekao i onda puknuo od smijeha, piše Index.hr.

Nakon što se pribrao, odgovorio mu je: “Mislim da je to šala. Dobio sam brojna upozorenja tijekom karijere, ali nikada zbog lomljenja reketa ili izazivanja kaosa na terenu, ali za vrijeme da. Imam problem da se previše znojim.

https://www.youtube.com/watch?v=Iz5VU5bB9-k

Kada igrate u ovakvim uvjetima kada je velika vlaga, kao što je bilo danas te k tome posljednjih godina nemamo ni dječake i djevojčice koji dodaju lopte da nam dodaju ručnike, morate otići na najdalji dio terena uzeti ručnik.

“Imam problem. Previše se znojim, a više nam djeca ne dodaju ručnike”

Problem je za igrače koji se znoje toliko kao ja, da kada odete na taj dio terena uzeti ručnik, znate da ćete imati problem s vremenom, zbog toga i ne idem tako često po ručnik. Mislim da me suci uopće ne štite.” Novinar je na to želio nastaviti s pitanjima, ali ga je moderator prekidao. Tada se umiješao Nadal i rekao kako će rado nastaviti polemiku. “Recite opet…” obratio se novinaru.

“Samo zato što se previše znojite, znači treba postojati različito pravilo za vas?” pitao je novinar. Nadal je opet prasnuo u smijeh te odgovorio: “Nikad nisam rekao to. Poštujem pravila. Svaki put kada prekoračim 25 sekundi dobijem upozorenje. Stvarno ne mislim da imam drugačiji tretman.”

/HMS/

error: Content is protected !!