Predstavljanje projekta “Digitalizacija općinskog upravljanja zemljištem”, kojim se želi uvesti digitalna tehnologija u područje upravljanja korištenjem poljoprivrednog zemljišta na području Grada Ljubuškog, bit će upriličeno u Ljubuškom u srijedu, 12. listopada, s početkom u 11.30 sati.

Na početku događaja, od 11.30 do 12 sati, planirano je potpisivanje Memoranduma o suradnji za provedbu projekta između grada Ljubuškog i partnera, koje će se održati u dvorani za sastanke u zgradi Gradske uprave Ljubuškog.

Nakon potpisivanja medijima će se obratiti direktor REDAH-a Ivica Sivrić, gradonačelnik Ljubuškog Vedran Markotić i predstavnik kompanije Telegroup Stefan Đurović, najavili su organizatori.

Također, u Gradskoj vijećnici će se od 12 do 15 sati održati radni dio predstavljanja projekta za djelatnike Gradske uprave, Zavoda za poljoprivredu ŽZH i predstavnike poljoprivrednih organizacija.

Inače, cilj projekta je unapređenje kapaciteta lokalnih samouprava u oblasti digitalnog upravljanja zemljištem, i to kroz unapređenje transparentnosti u procesu digitalnog upravljanja zemljištem, modernizaciju usluga koje pružaju lokalne samouprave te regionalnu razmjenu iskustava u ovoj oblasti.

Regionalni projekat “Digitalizacija općinskog upravljanja zemljištem” sprovode GIZ i kompanija Telegroup, u partnerstvu s Mrežom za povoljno poslovno okruženje koju predstavljaju NALED, REDAH, Privredna komora Republike Srpske i Privredna komora Crne Gore, u okviru programa develoPPP njemačkog Saveznog ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj (BMZ), navodi se u priopćenju.

error: Content is protected !!