Iza ljubuških sportaša uspješan je vikend.

Rukometaši Izviđača su ove subote u 10.kolu Premier lige na parketu Gradske športske dvorane u Ljubuškom savladali Vogošću, po mnogima uz Izviđača najveći kandidat za osvajanje titule. Bilo je 37:30 za skaute. Pobjedu su ovog vikenda upisale i „skautice“, rukometašice Izviđača su bile uspješne na gostovanju u Uskoplju pobijedile su domaću Slogu 2013. rezultatom 34:27 (na poluvremenu je bilo 17:12 za rukometašice iz Ljubuškog.)

I ljubuški nogometaši su se veselili. U nedjelju su na gostovanju u Stocu pobijedili rezultatom 1-0, te su s pobjedom završili polusezonu. Jedini gol je zabio Vinko Raspudić.

Mladi košarkaši Ljubuškog su slavili u Livnu. Kadeti HKK Ljubuškog su na gostovanju pobijedili rezultatom 51-65 te su se iz Livna vratili s bodovima.

Ljubuški karatisti su pak za vikend išli na dva međunarodna natjecanja. Dio ekipe je nastupio u Mostaru na 5. međunarodnom karate turniru ”5. Mostar Open”, a osvojili su četiri odličja. S medaljama za treće mjesto iz Mostara su se vratili Tea Boras, Marta Zadro, Marta Mišetić i Petra Grizelj. Drugi dio ekipe je nastupao na međunarodnom turniru u Poreču gdje se za medalje borilo 50 klubova iz šest zemalja, a također su osvojili četiri odličja. Anamarija Boras je osvojila medalju za 1. mjesto u kategoriji juniorke do 54 kg, Mihael Anić je uzeo 2. mjesto u kategoriji „učenici  + 34 kg“, a Luka Anić je uzeo 2. mjesto u kategoriji „učenici – 24 kg“. Marijeta Miletić je pak osvojila medalju za 3. mjesto u kategoriji „juniorke + 60 kg“.

Zapažen uspjeh imala je i Ljubušanka Sara Herceg koja je predvodila Zrinjski do prve pobjede u Premier ligi BiH sa 17 koševa, a na utakmicu s ŽKK Kozara u subotu je došao veliki broj navijačica iz Ljubuškog da bi bodrili Zrinjski, ali i svoju Saru, koja im se odužila sjajnom igrom. Nakon utakmice našla se u zagrljaju svojih navijačica, a uz nju je naravno bila i njena obitelj.

error: Content is protected !!