Bogat izdavački opus Napretkove podružnice u Ljubuškom upotpunjen je još jednom izvrsnom i zanimljivom knjigom. Ljubušak Goran Paradžik obogatio je ljubušku književnu scenu autobiografijom „I suci su samo ljudi“ koja govori o jednoj uspješnoj sudačko/nogometnoj karijeri. Knjiga obiluje zanimljivim prizorima s terena, isječcima iz novina, kao i brojnim fotografijama koje su do sada brižno čuvane u arhivi. Svi koje zanima sport naći će nešto za sebe, a svakako se puno toga može i naučiti.

Knjiga je objavljena u nakladi HKD Napredak, podružnice Ljubuški, urednik je Tomislav Primorac, redakturu je načinio Dušan Musa, a lekturu Ivana Barišić.

Svečano predstavljanje knjige planirano je u veljači iduće godine, u okviru programa obilježavanja Dana grada Ljubuškog, a Paradžik nam je poručio:

„Imao sam pregršt razloga za pisanje ove knjige, a jedan od najvažnijih svakako je nastojanje da od zaborava otrgnem jedno lijepo vremensko razdoblje te zanimljive događaje i prilike koje su sjajnim slovima upisane u stranice života mojih kolega, prijatelja i mene. S današnje točke gledišta mislim da smo obavili veliki posao, mukotrpno radeći kako bismo sebi dok smo bili aktivni, olakšali posao, a mladim sucima, onima koji dolaze, stvorili uvjete za razvoj i napredovanje u sudačkom pozivu. Mislim da je to već vidljivo kroz angažmane mlađih kolega sudaca koji vode utakmice najvažnijih europskih natjecanja kao što je Liga prvaka. Kako pisanih tragova o sucima Premijer lige Bosne i Hercegovine, posebice iz samih početaka zajedničke lige nema, mislim da će ova knjiga dobro doći za popunu dijela te praznine“.

HKD Napredak, Podružnica Ljubuški

error: Content is protected !!