Na blagdan Nevine dječice u kršćanskim crkvama se slavi spomen na nevinu djecu koju je dao ubiti židovski kralj Herod bojeći se za svoje prijestolje. Kako nije uspio naći novorođenog Boga, Isusa Krista, dao je ubiti svu djecu do dvije godine starosti.

Misno slavlje na blagdan Nevine dječice u župnoj crkvi i svetištu Presvetog Srca Isusova u Studencima slavio je mjesni župnik don Ivan Perić u suslavlju s don Brankom Šimovićem, umirovljenim svećenikom studenačke župe. U kraćoj propovijedi don Ivan je upozorio na novovjeke Herode i Herodijade koji oduzimaju život nerođenim i nemoćnim moleći roditelje i one koji će to postati da ni po koju cijenu ne čine takvo što. Na kraju svete Mise uslijedio je blagoslov djece koja su se okupila oko jaslica.

Nakon svete Mise u Pastoralnom centru započeo je tradicionalni Božićni koncert kojeg su pripremili mladi iz Župe. „Dragi župljani, poštovani uzvanici i gosti po redu i časti kako vam pripada – Na dobro vam došao Božić i sveto porođenje Isusova! Dobrodošli na naš tradicionalni BOŽIĆNI KONCERT Svim na zemlji! Pozdravljam vas sve radosna srca u ovom božićnom ozračju, kako u svoje ime, tako i u imenašeg župnika don Ivana“, rekla je na početku Gabrijela Pehar, voditeljica programa.

Koncert su otvorili najmlađi, djeca iz vrtića i produženog boravka u Pastoralnom centru u Studencima, a nastupili su s pjesmom „Danas je tvoj rođendan“. Potom su djeca iz „Malog folklora“ nastupili s plesovima Hercegovine, a dječji zbor „Plavi Anđeli“ otpjevali su pjesmu „Zvončići“.

Pjevačka skupina „Izvor“ nastupila je s pjesmom „U sve vrijeme godišta s napjevom „Dalmacija“, obrada Stipišić-Tambača. Mješoviti župni zbor „Vrelo života“ dojmljivo je otpjevao pjesmu Glorija“, a prošle godine otvorena Škola sviranja, njih dvadesetak, pripremilo je dvije pjesme koje je otpjevao Stanko Barišić.

Kako je to nekad izgledalo pokazalo je „Zlatno tamburaško srce“ s izvedbom pjesme „U sve vrijeme godišta“, a u svom elementu bili su i „Bećari“ koji su svojom izvedbom još jednom oduševili. Na kraju su mladi folkloraši otplesali „Linđu“ i skrenuli pozornost na svoje umijeće. Ne treba ni napominjati da su ispraćeni ovacijama.

Nakon što su djeci podijeljeni božićni darovi druženje je nastavljeno u dvoranama Pastoralnog centra, pjevalo se i sviralo „sve u četiri“ na gitarama, mandolinama, tamburicama, ali na harmonici gdje je župnik pokazao zavidno umijeće.

mile kraljević/radio ljubuški

error: Content is protected !!