Hrvatski izbornik Hrvoje Horvat pozvao je na završno okupljanje 21 igrača. Dan uoči puta u Švedsku gdje Hrvatska igra susrete prvog kruga Svjetskog prvenstva, odabrat će vjerojatno 19 igrača koji idu u Švedsku. Svoje mjesto među dvadeset i jednim odabranim rukometašem nalaze se i četvorica koji su na ovaj, ili onaj način Ljubušaci.
Najstariji među njima je Željko Musa, rođen u Ljubuškom a kad je imao tri godine obitelj mu se preselila u Zagreb gdje je započeo igračku karijeru. Iz Agrama (Medveščaka) dolazi u Izviđač gdje je odigrao polusezonu u skupini Lige prvaka, a potom se vratio u Zagreb. Kasnije je igrao „po Europi“ i ponovo se vratio „doma“ u PPD Zagreb.
Marin Jelinić je po ocu Ljubušak s Hardomilja. Karijeru je počeo u Metkoviću, nastavio u Nexeu, a smiješi mu se transfer u jače europske lige. U odsustvu Davida Mandića zbog ozljede njegova će uloga još više dobiti na važnosti jer dobro igra u oba pravca.
Josip Šarac se vratio u pravo vrijeme. Dijete Izviđača, jedan od najboljih mladih igrača Europe prešao je u Celje koje ga je „čekalo“ godinu dana da se oporavi od ozljede i on se na pravi način odužio. Prešao je igrati u Bundesligu, najjaču ligu na svijetu gdje pruža zapažene partije i u reprezentaciji će biti važan kotač, osobito s toga što su na toj poziciji otpali Marko Mamić, Halil Jaganjac i Tin Lučin.
Četvrti i najmlađi, Paolo Kraljević, s rukometom je započeo u Izviđačevoj akademiji, a potom je s roditeljima preselio u Zagreb gdje trenutno igra za hrvatskog prvaka PPD Zagreb. On je i najmanje poznat sportskoj javnosti, a u reprezentaciju došao pojačati konkurenciju na krilima jer se još ne zna situacija s Ivanom Čupićem.
Bez obzira kojih će (vjerojatno) devetnaest igrača putovati na prvenstvu jedno je sigurno, Ljubušaci će dati sve od sebe kao što su to uvijek radili, počevši od Denisa Buntić i Mirka Alilovića, pa se do ovih mladića i onih koji će uskoro doći.

Radio Ljubuški

error: Content is protected !!