U prostorijama Društvenog centra u Ljubuškom u nedjelju su se okupile mlade šahovske nade, njih 21 iz Ljubuškog, Čapljine, Čitluka, Širokog Brijega i Metkovića.

Turnir se igrao „švicarskim“ sustavom od sedam kola uz tempo igre od 10 minuta plus pet sekundi dodatka za svaki odigrani potez po igraču. Glavni sudac turnira bio je Alen Buntić.

Prvo mjesto osvojila je Ana Ostojić iz Šahovskog kluba Brotnjo koja je sakupila šest bodova.

Ana je završila nastup sa šest pobjeda i samo jednim porazom koji je doživjela od klupskog kolege Filipa Pehara koji je završio na drugom mjestu sa 5,5 bodova.

Treće mjesto pripalo je igraču iz Metkovića, Mihaelu Borni Bjelišu koji je osvojio 5 bodova.

Pet bodova također je osvojio najbolje plasiran igrač Šahovskog kluba Kula Ljubuški Stipe Čuvalo, ali je zbog slabijih dodatnih kriterija zauzeo 4. mjesto, iza Bjeliša.

Od kadeta Šahovskog kluba Kula Ljubuški još su nastupili: Leon Petrović, Ivano Grbavac, Jakov Šarac i Tomislav Anić, svih četvero jučer su osvojili po 3 boda.

Brat i sestra iz Ljubuškog koji nastupaju za ŠK Brotnjo Mihaela Buntić i Šimun Enzo Buntić osvojili su 4 odnosno 3,5 boda i završili nastup na 6. i 11. mjestu.

Nakon završetka turnira predsjednik ŠK Kula Alen Buntić uručio je svim igračima slatke pakete i zaželio gostima sretan povratak u svoje domove.

error: Content is protected !!